Olcsó vs. drágább falfesték? Melyiket válasszam?

További bejegyzések

A lakásfelújítás egyik legfontosabb szempontja a büdzsé. Ha 1-2 éven belül komplett újrafestést igényel, úgy a látszólag kedvező falfesték ár is ráfizetéssel járhat. Olvass tovább, mutatjuk, melyik bevonat típusok és árkategóriák között érdemes nézelődni a legtartósabb végeredményhez.

Prémium falfestékek nem csak profiknak

A minőségi, kevesebb oldószert tartalmazó falfestékek literenkénti egységára látszólag magasabb, de sűrűségük miatt ugyanaz a mennyiség gyakran több felületre is elég, mert egy rétegben is szépen, foltmentesen fednek.

A prémium falfestékek előnye, hogy

  • hosszú éveken át tartósak, ezért az eddig tisztasági festésre szánt tavaszi vagy őszi hétvégéket pihenéssel töltheted,
  • garantáltan mentesek minden egészségre káros, illékony szervesanyagtól (VOC) és formaldehidet kibocsátó összetevőtől,
  • önmagában is van hőszigetelő képességük,
  • speciális helyzetekben (pl. penészedés vagy algásodás esetén) is megelőzik az állagromlást.

Mosható falfestékkel tartósabb a végeredmény

A falfesték árát a tisztíthatóság is befolyásolja.

A mosható bevonatok speciális adalékanyagai tisztítószer- és dörzsállóvá teszik a falakat. Így a látszólag makacs szennyeződések esetén nem az újrafestés az egyetlen megoldás.

A mosható falfestékek tökéletesek a legforgalmasabb helyiségekbe, azaz a fürdőszobába, a konyhába, a folyosóra, az előszobába és a gyerekszobába. A fal szivaccsal könnyen tisztán tartható, ezért megelőzi a színben elütő, átkent foltokat, majd a szakembertől kért hibajavítás munkaköltségét is.

2024-es falfesték árak a Festék Bázis webáruházban

A prémium falfestékek felvitele könnyű és gyors, ezért több festékmárka és/vagy -típus összehasonlításakor nemcsak az 1 liter festékre vonatkozó egységár, de a kiadóssági és fedőképességi értékek is mérvadóak.

Válassz a saját fejlesztésű és vízbázisú VALMOR bevonatok közül, amelyek összes fontos adatát megtalálod egy helyen, a Festék Bázis webáruházban. Így a falfesték ára kiadósság, javasolt rétegszám és kiszerelés alapján is hatékonyan összevethető a családi kassza és a felújítandó helyiség paramétereivel.

“Olcsó” falfesték, mint ideiglenes megoldás

Az enyves festék hamar kopik és penészedik, az egészséges alternatívának számító mész és a mészfesték pedig akár már 1-2 év alatt is elkezdhet repedezni.

Habár ezek az olcsóbb opciók hosszú távon többe is kerülhetnek, mint egy most drágábbnak tűnő diszperziós falfesték, ideiglenesen tökéletesek, ha 1-2 éven belül újra falazással járó teljes felújítást tervezel vagy meghirdetendő ingatlanod értékét szeretnéd növelni egy tisztasági festéssel. Ráadásul ez utóbbi a leendő lakónak is szabad kezet biztosít a színeket illetően.

3 bevált tipp a legjobb falfesték árakhoz

1. Mindig számolj többletfestékkel

A falfesték árát meghatározza, hogy mekkora területre elég. Habár ez az érték fel van tüntetve a dobozon, a fal nedvszívó képessége miatt még a négyzetméter és a fedőképesség gondos kiszámítása után sem tekinthető pontos adatnak.

Éppen ezért érdemes egy kis többletfestékkel is számolni, ami a “legrosszabb” esetben tökéletes a kisméretű kamra vagy wc felújításához. Így nemcsak az egy helyiség felújítására szánt költségek oszlanak meg, de a felbontott festék sem fog megromlani.

2. Ne tavasszal vásárolj

A tavasz a legideálisabb évszak a felújításra, ezért gyakran a gyártók és a festékboltok is tudatosan ilyenkor emelik az áraikat.

A bontatlan festékek napfénytől védett és hűvös helyen akár évekig elállnak, ezért akkor is érdemes a festékvásárlást a csúcsidőszakot megelőző hónapokra ütemezni, ha te is csak tavasszal festenél.

3. Menj biztosra penészálló festékkel

A szigetelésnek egy új építésű ingatlan esetében is lehetnek hibái és a beszivárgó nedvesség nyomán a penész is hamar megjelenik.

A penészálló festékek a költözés és a felújítás zsúfolt időszakában is kényelmes alternatívák, mert a spórák szaporodását gátló hatóanyagok eredendően megtalálhatók a bevonatban.

Így plusz pár ezer forint ellenében azonnal használhatók és megelőzik az otthon helytelen arányban kevert vegyszerek okozta hatékonyságromlást vagy nagymértékű foltosodást, amit később már csak szakember tud javítani.


Felejtsd el évekre a bútortologatást, a festést és a takarítást.
Válassz tartós, minőségi falfestékeket a Festék Bázis webáruházból »