Blog

2024.02.13.

Minden, amit a zománcfestékről tudni kell

A zománcfesték olyan átvonó festék, amely egyszerre biztosít dekoratív megjelenést, védelmet és festéktípustól függően akár rozsdaállóságot is a kezelt felületnek. Olvass tovább, máris mutatjuk, miben különbözik a hagyományos zománctól, és lépésről lépésre útmutatóval segítünk, hogy a felújítás eredménye a lehető legtovább élvezhető legyen.

Olvass tovább
2024.01.30.

7 érv a mosható falfesték mellett

A hétköznapi tevékenységek nyomot hagyhatnak a lakás falán, sőt, idővel még a levegőből lecsapódó pára is foltosodást okozhat. Kisgyermekkel, háziállattal vagy mindkettővel pedig a szennyeződések kialakulása akár mindennapos is lehet. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan segíti a mosható falfesték a falak újszerű állapotának tartós fenntartását.

Olvass tovább
2024.01.16.

Olcsó vs. drágább falfesték? Melyiket válasszam?

A lakásfelújítás egyik legfontosabb szempontja a büdzsé. Ha 1-2 éven belül komplett újrafestést igényel, úgy a látszólag kedvező falfesték ár is ráfizetéssel járhat. Olvass tovább, mutatjuk, melyik bevonat típusok és árkategóriák között érdemes nézelődni a legtartósabb végeredményhez.

Olvass tovább
2024.01.03.

A minőségi lábazatfesték 7 ismérve

A ház lábazatának a homlokzatnál is ellenállóbbnak kell lennie, mert a talajmenti nedvesség a beázások első számú oka. Jó hír, hogy a lábazat élettartama nemcsak különféle díszkövekkel és burkolatokkal, hanem akár költséghatékony lábazatfestékkel is növelhető. Olvass tovább, ebben a cikkben a tartós lábazatfesték jellemzőit gyűjtöttük össze.

Olvass tovább
2023.12.20.

Lazúrfesték kisokos a természetközeli végeredményhez

Lazúrfestékkel a fából készült beltéri vagy kerti bútorok, nyílászárók és tárgyak felújítás esetén sem veszítenek eredeti szépségükből. A felület jellegéhez passzoló, jó minőségű és megfelelően felvitt bevonattal akár 10 éven át megőrizhető a fa védelme és esztétikuma. Olvass tovább és bánj a lazúrfestékkel pont úgy, mint a profik.

Olvass tovább
2023.12.12.

Minden, amit a mészfestékről tudni kell

A meszes felületek összetételük miatt jobban ellenállnak a nedvességnek és erősebb a rothadás elleni védekezőképességük, mint a diszperziós festékkel kezelt falaknak. Olvass tovább, ebben a cikkben eláruljuk, mi a különbség az oltott mész és a mészfesték között, illetve szakértői tippeket is adunk az “otthonillatú” bevonat helyes felviteléhez.

Olvass tovább
2023.11.28.

Kőbalzsam a kőfelületek természetes szépségének megőrzéséhez

Speciális kőbalzsammal akár évtizedekkel meghosszabbítható a természetes kőfelületek élettartama. Olvass tovább, mutatjuk, miért érdemes ezzel kezdeni a bel- és kültéri felújítást, illetve a sír- és kertrendezést.

Olvass tovább
2023.11.14.

Tapadóhíddal lesz tartós a csempére csempézés

A burkolattal díszített kül- és beltéri helyiségek esetében mindennél fontosabb az esztétikus végeredmény. Minőségi tapadóhíddal a csempék és a járólapok akár évtizedeken át stabilak maradnak. Olvass tovább, eláruljuk, miben különbözik a tapadóhíd a szimpla alapozóktól, és részletes tippeket adunk, hogy szakember segítsége nélkül is profi tapadóhidat készíthess.

Olvass tovább
2023.10.27.

Falfesték-választási kisokos tisztasági festés előtt

A tisztasági festéshez választott falfesték megszabadítja a falakat a lerakódott porrétegtől, kijavítja az apró szépséghibákat és az otthon kinézetének megújítására is jó. Olvass tovább, mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy a végeredmény minden szempontból tökéletes legyen.

Olvass tovább
2023.10.17.

Az alapos homlokzatfestés 7 lépése

A homlokzatfestés nemcsak díszíti, de védelmezi is az épületek külső falát. Értéknövelésre és állagmegóvásra is használható, így nagyon fontos a megfelelő bevonat kiválasztása és a szakemberek által alkalmazott tuti praktikák elsajátítása. Olvass tovább, mutatjuk az éveken át szép és repedésmentes végeredményhez vezető kihagyhatatlan lépéseket.

Olvass tovább
2023.10.03.

5 érv a folyékonyfólia mellett

A folyékonyfólia a modern építőipar legbiztosabb megoldása a falszerkezetet károsító, zuhanyzás közben kifröccsenő vagy beázás következtében terjedő nagy mennyiségű víz ellen. Sűrű, egykomponensű vízszigetelésként akár hígítás nélkül is azonnali felhordásra kész. Olvass tovább, ebben a cikkben megmutatjuk, miért must-have a burkolatok alá.

Olvass tovább
2024.01.30.

Minden, amit a betonfestékről tudni kell

A betonfesték pénztárcabarát és szakember segítsége nélkül is egyszerűen kezelhető bevonat a garázs, a terasz vagy bármilyen betonból öntött felület felújításához. Olvass tovább, máris mutatjuk, hogyan varázsolja a repedező és/vagy kavicsosan málló felületeket is simává és egységes kinézetűvé.

Olvass tovább
2023.09.05.

Útmutató: Így használd a penészálló festéket

Amikor lehűl az idő és kevesebb a szellőztetés, az esetleges beázások és a túl magas páratartalom hatására kialakuló nedves foltok is nehezebben száradnak. Az ilyen, nem speciális bevonattal kezelt felületeken pedig a penész is hamar megjelenik. Olvass tovább, ebben a cikkben az előkészületektől az utolsó ecsetvonásokig megmutatjuk a penészálló festék helyes használatát.

Olvass tovább
2023.08.22.

Csempefesték új burkolat helyett? Mutatjuk, hogyan csináld

A modern csempefestékekkel ma már költséghatékonyan, szakember segítsége nélkül újíthatod fel otthonod vizesblokkjait vagy konyhád burkolatát. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan lesz a végeredmény elsőre is profihoz méltó.

Olvass tovább
2023.11.09.

Nyerj menő Festék Bázis pólót a ritkanfestek.hu referenciafotó-pályázatán

Dübörög a nyár és ezzel együtt elindult a Festék Bázis Zrt. új referenciafotó-pályázata. Kösd össze a kellemest a hasznossal, válassz tartós Festék Bázis bevonatot az otthoni felújításhoz vagy legújabb megbízásodhoz, és legyen tiéd egy stílusos Festék Bázis póló választható színben és méretben. Olvass tovább, máris mutatjuk a játék részleteit.

Olvass tovább
2023.07.25.

Pergolafestési tippek, hogy ne kelljen minden évben újrafesteni

A fából készült kerti lugasokat (másnéven pergolákat) rendszeresen érdemes újrafesteni, hogy szépek és mindenekelőtt időjárásállóak maradjanak. Olvass tovább, ebben a cikkben profi tippeket mutatunk, amelyekkel a pergolafestés végeredménye nemcsak természetes, de akár 10 éven át gondozásmentes is lesz majd.

Olvass tovább
2023.07.11.

5 ok, amiért a mélyalapozás nem maradhat el festés előtt

Habár egyesek szerint a mélyalapozás kihagyható lépés az otthoni felújításban, a szép és profi eredményhez elengedhetetlen a falfelület előkészítése. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan érhetsz el akár egy réteg festékkel is tökéletes fedést, ha mélyalapozót használsz.

Olvass tovább
2023.06.27.

Így újítsd fel házilag a megkopott kerti bútort

A tavaszi-nyári jó idő és a kerti munkák a kicsiket és a nagyokat is a szabadba csábítják. Ahhoz, hogy legyen min megpihenni egy dolgos nap után és vendégeid is kényelmesen érezzék magukat, a megkopott fa, fém és műanyag kerti bútorokat érdemes újrakezelni. Olvass tovább, máris mutatjuk, hogyan lesz a végeredmény akár 10 éven át tartós.

Olvass tovább
2023.06.13.

Festékboltban vagy barkácsáruházban olcsóbb a festék?

Habár kényelmes a festéket egy óriási barkácsáruházban beszerezni, rengeteg előnye van, ha inkább szakkereskedésben vásárolunk. Olvass tovább, ebben a cikkben 7 olyan előnyt gyűjtöttünk össze, amivel a festékboltok időt és akár pénzt is spórolhatnak számodra.

Olvass tovább
2023.05.30.

Az online festékvásárlás 4+1 lépése

Ma, amikor már ajándékokat és ételt is az interneten rendelünk, az online festékboltokban az otthonfelújítás kellékei is egyszerűen beszerezhetők. Olvass tovább, ebben a cikkben 4+1 lépést mutatunk, amellyel kanapéd kényelméből is úgy vásárolhatsz, mintha a festékbolt szakértő eladója állna melletted.

Olvass tovább
2023.03.27.

Gardenexpo 2023 akció

A Plakáton szereplő minden termékre 10% AKCIÓ-t biztosítanak az akcióban résztvevő üzletek a normál fogyasztói áraikból a Garden Expon kapott kuponért cserébe.

Olvass tovább
2023.01.26.

Padlófestés Kisokos 1.3

Amiről még nem beszéltünk a padlófestékek felület-előkészítésénél, az a nem nedvszívó felületek zsírtalanítása. Ilyen esetben nem a felület érdesítésével kezdünk, hanem az elzsírosodott felületeket zsírtalanítóval, például acetonnal takarítjuk fel.

Olvass tovább
2023.01.26.

Padlófestés Kisokos 1.1

Elképzelhető, hogy eljutunk addig: nem szabad bevállalnunk a betonfestését. Ebben az esetben még megpróbálhatjuk fixálni, hogy a beton felporzását megszüntessük.

Olvass tovább
2023.01.26.

Padlófestés Kisokos 1.0

Magyarország a 10 millió fociedző hazája, és aki egyszer is rúgott labdába, úgy érzi, ért ehhez a sporthoz – nincs ez másképpen a festéssel sem.

Olvass tovább
2022.07.06.

Tartós kültéri fafesték lazúr helyett

Nehezen igazodsz el a mai festékpiac folyamatos innovációiban? Eddig lazúrt használtál a faápoláshoz, de egyre unalmasabb, hogy szinte minden évben újra kell kenned kültéri bútoraidat?

Olvass tovább
2022.06.29.

Lepereg a lazúr? Te is rosszul kezelted a felületet?

Alig egy éve festetted le kültéri bútoraidat, kerítésedet vagy pergoládat, de idén ismét csúnya és fakó felületekkel szembesültél a kertedben?

Olvass tovább
2022.06.29.

Mi fán terem a lélegző fafesték?

A festékpiac az elmúlt években folyamatos fejlődésen ment keresztül és a penészedés elleni, beltéri páraáteresztő falfestékek mellett ma már a kültéri, fából készült bútorok védelmére is készülnek hasonló bevonatok.

Olvass tovább
2022.06.14.

Melyik kültéri fafestéket válasszam?

A jó idő beköszöntével idén is azon kaptad magad, hogy egy barátokkal közös grillparti helyett ismét az éppen esedékes faápolás menetét tervezed? Kutakodsz a megfelelő kültéri fafesték után, de az 5. cikk elolvasása után is ugyanott tartasz, mint ahol elkezdted? Ne aggódj, segítünk!

Olvass tovább
2022.06.14.

Kültéri fafelületek ápolása 8+1 lépésben

Kerti játszótér, faház, kerítés vagy kültéri bútor festése előtt állsz? Már most azt számolgatod, hogy hány napot kell majd rászánnod a szabadságodból a munkálatokra? Jó lenne egyetlen hétvége alatt évekre letudni a festéssel járó macerát és helyette csak élvezni a kerted nyugalmát? Olvass tovább, mutatjuk a trükköt.

Olvass tovább
2022.06.14.

Így ápold a kültéri fafelületeket, hogy évekig szépek maradjanak

Alig 1-2 éve festetted le kerti bútorodat vagy kerítésedet és máris a következő alkalomra készülsz? Nem tudod, a festés során hol csúszhatott be az a hiba, ami miatt gyermeked már rá sem akar nézni elöregedett és pergő bevonatú mászókájára és hintájára?

Olvass tovább
2021.12.16.

Természet és Innováció

A só az élet egyik legalapvetőbb eleme, melyből az emberi test is felépül. A Festék Bázis Zrt.-nél ezen ötlettől vezérelve alkottuk meg Valmor Air Flow sóglett termékünket, mely nem csak rusztikus esztétikai élményt nyújt, hanem egészségünk megőrzését is segítheti.

Olvass tovább
2021.12.14.

Bakteriosztatikus bevonatok

A baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak. A mikrobiológiában a bakteriosztatikus azt a hatást jelenti, amellyel a baktériumok sejtosztódását állítjuk le.

Olvass tovább
2021.06.09.

Korrózióvédelem! Hogyan előzzük meg és kezeljük a rozsdás felületeket?

A fémes szerkezeti anyagok teljesen száraz, mesterséges környezetben nem korrodálódnak, vagyis nem indul meg a korróziós folyamat. A fémes anyagok korróziós folyamatainak a lejátszódáshoz tipikusan nedvességre van szükség. Ekkor indul meg az úgynevezett elektrokémiai korrózió. Egyszerű, természetes földi körülmények között korróziós folyamat megfelelő védelem nélkül azonnal elindul.

Olvass tovább
2021.06.09.

Fafestés a tökéletes végeredményért!

A fa pórusos szerkezetű anyag, ami azt jelenti, hogy belső térben is beleül a por és elkoszolódik, mint a szekrény teteje. A védelem egyik feladata, hogy a nyitott pórusok feltöltésével megakadályozzuk, hogy a szálló por beléjük kerüljön. Egy színtelen lakkal kezelt felületről a por letörölhető, viszont egy natúr fa, amit nem kezeltünk, teljesen elszürkül.

Olvass tovább
2021.06.09.

Miért vizesedik a házam? Avagy, hogyan fessünk lábazatot?

Lábazatnak nevezzük a ház, illetve a kerítés közvetlen a talaj csatlakozási pont feletti részét. Ide verődik fel a csapadék a földről, ezt pisilik le a kutyák és ide rúgja neki a labdát a gyermek; tehát egy homlokzat festékhez képest ennyivel több funkció, amit az ide kerülő festéknek be kell töltenie.

Olvass tovább
2020.10.26.

Minimalista stílus egy festékcsaláddal 5 felületre? Igen, 7016™!

Napjainkban a modern házak építésekor elsöprő népszerűségnek örvend a fehér és antracit színkombinációja, ezért úgy alkottuk meg a 7016™-ot, hogy öt különböző felületen is ugyanazt a RAL7016 antracit színt eredményezze, kielégítve akár komplett építkezések igényeit.

Olvass tovább
2020.10.26.

Vírus- és baktériummentes felületek?

A vírusok és baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak.

Olvass tovább
2020.10.26.

Hogyan előzhetjük meg a penészedést és mit tehetünk, ha már a probléma felütötte fejét?

Szinte mottóként tekinthetünk erre a címre, mivel egyidejűleg találkozhatunk mindkét jelenséggel a hideg időnek köszönhetően.

Olvass tovább