Blog

2023.03.08.

Gardenexpo 2023 akció

A Plakáton szereplő minden termékre 10% AKCIÓ-t biztosítanak az akcióban résztvevő üzletek a normál fogyasztói áraikból a Garden Expon kapott kuponért cserébe.

Olvass tovább
2023.01.26.

Padlófestés Kisokos 1.3

Amiről még nem beszéltünk a padlófestékek felület-előkészítésénél, az a nem nedvszívó felületek zsírtalanítása. Ilyen esetben nem a felület érdesítésével kezdünk, hanem az elzsírosodott felületeket zsírtalanítóval, például acetonnal takarítjuk fel.

Olvass tovább
2023.01.26.

Padlófestés Kisokos 1.1

Elképzelhető, hogy eljutunk addig: nem szabad bevállalnunk a betonfestését. Ebben az esetben még megpróbálhatjuk fixálni, hogy a beton felporzását megszüntessük.

Olvass tovább
2023.01.26.

Padlófestés Kisokos 1.0

Magyarország a 10 millió fociedző hazája, és aki egyszer is rúgott labdába, úgy érzi, ért ehhez a sporthoz – nincs ez másképpen a festéssel sem.

Olvass tovább
2022.07.06.

Tartós kültéri fafesték lazúr helyett

Nehezen igazodsz el a mai festékpiac folyamatos innovációiban? Eddig lazúrt használtál a faápoláshoz, de egyre unalmasabb, hogy szinte minden évben újra kell kenned kültéri bútoraidat?

Olvass tovább
2022.06.29.

Lepereg a lazúr? Te is rosszul kezelted a felületet?

Alig egy éve festetted le kültéri bútoraidat, kerítésedet vagy pergoládat, de idén ismét csúnya és fakó felületekkel szembesültél a kertedben?

Olvass tovább
2022.06.29.

Mi fán terem a lélegző fafesték?

A festékpiac az elmúlt években folyamatos fejlődésen ment keresztül és a penészedés elleni, beltéri páraáteresztő falfestékek mellett ma már a kültéri, fából készült bútorok védelmére is készülnek hasonló bevonatok.

Olvass tovább
2022.06.14.

Melyik kültéri fafestéket válasszam?

A jó idő beköszöntével idén is azon kaptad magad, hogy egy barátokkal közös grillparti helyett ismét az éppen esedékes faápolás menetét tervezed? Kutakodsz a megfelelő kültéri fafesték után, de az 5. cikk elolvasása után is ugyanott tartasz, mint ahol elkezdted? Ne aggódj, segítünk!

Olvass tovább
2022.06.14.

Kültéri fafelületek ápolása 8+1 lépésben

Kerti játszótér, faház, kerítés vagy kültéri bútor festése előtt állsz? Már most azt számolgatod, hogy hány napot kell majd rászánnod a szabadságodból a munkálatokra? Jó lenne egyetlen hétvége alatt évekre letudni a festéssel járó macerát és helyette csak élvezni a kerted nyugalmát? Olvass tovább, mutatjuk a trükköt.

Olvass tovább
2022.06.14.

Így ápold a kültéri fafelületeket, hogy évekig szépek maradjanak

Alig 1-2 éve festetted le kerti bútorodat vagy kerítésedet és máris a következő alkalomra készülsz? Nem tudod, a festés során hol csúszhatott be az a hiba, ami miatt gyermeked már rá sem akar nézni elöregedett és pergő bevonatú mászókájára és hintájára?

Olvass tovább
2021.12.16.

Természet és Innováció

A só az élet egyik legalapvetőbb eleme, melyből az emberi test is felépül. A Festék Bázis Zrt.-nél ezen ötlettől vezérelve alkottuk meg Valmor Air Flow sóglett termékünket, mely nem csak rusztikus esztétikai élményt nyújt, hanem egészségünk megőrzését is segítheti.

Olvass tovább
2021.12.14.

Bakteriosztatikus bevonatok

A baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak. A mikrobiológiában a bakteriosztatikus azt a hatást jelenti, amellyel a baktériumok sejtosztódását állítjuk le.

Olvass tovább
2021.06.09.

Korrózióvédelem! Hogyan előzzük meg és kezeljük a rozsdás felületeket?

A fémes szerkezeti anyagok teljesen száraz, mesterséges környezetben nem korrodálódnak, vagyis nem indul meg a korróziós folyamat. A fémes anyagok korróziós folyamatainak a lejátszódáshoz tipikusan nedvességre van szükség. Ekkor indul meg az úgynevezett elektrokémiai korrózió. Egyszerű, természetes földi körülmények között korróziós folyamat megfelelő védelem nélkül azonnal elindul.

Olvass tovább
2021.06.09.

Fafestés a tökéletes végeredményért!

A fa pórusos szerkezetű anyag, ami azt jelenti, hogy belső térben is beleül a por és elkoszolódik, mint a szekrény teteje. A védelem egyik feladata, hogy a nyitott pórusok feltöltésével megakadályozzuk, hogy a szálló por beléjük kerüljön. Egy színtelen lakkal kezelt felületről a por letörölhető, viszont egy natúr fa, amit nem kezeltünk, teljesen elszürkül.

Olvass tovább
2021.06.09.

Miért vizesedik a házam? Avagy, hogyan fessünk lábazatot?

Lábazatnak nevezzük a ház, illetve a kerítés közvetlen a talaj csatlakozási pont feletti részét. Ide verődik fel a csapadék a földről, ezt pisilik le a kutyák és ide rúgja neki a labdát a gyermek; tehát egy homlokzat festékhez képest ennyivel több funkció, amit az ide kerülő festéknek be kell töltenie.

Olvass tovább
2020.10.26.

Minimalista stílus egy festékcsaláddal 5 felületre? Igen, 7016™!

Napjainkban a modern házak építésekor elsöprő népszerűségnek örvend a fehér és antracit színkombinációja, ezért úgy alkottuk meg a 7016™-ot, hogy öt különböző felületen is ugyanazt a RAL7016 antracit színt eredményezze, kielégítve akár komplett építkezések igényeit.

Olvass tovább
2020.10.26.

Vírus- és baktériummentes felületek?

A vírusok és baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak.

Olvass tovább
2020.10.26.

Hogyan előzhetjük meg a penészedést és mit tehetünk, ha már a probléma felütötte fejét?

Szinte mottóként tekinthetünk erre a címre, mivel egyidejűleg találkozhatunk mindkét jelenséggel a hideg időnek köszönhetően.

Olvass tovább