Blog

2021.12.16.

Természet és Innováció

A só az élet egyik legalapvetőbb eleme, melyből az emberi test is felépül. A Festék Bázis Zrt.-nél ezen ötlettől vezérelve alkottuk meg Valmor Air Flow sóglett termékünket, mely nem csak rusztikus esztétikai élményt nyújt, hanem egészségünk megőrzését is segítheti.

Olvass tovább
2021.12.14.

Bakteriosztatikus bevonatok

A baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak. A mikrobiológiában a bakteriosztatikus azt a hatást jelenti, amellyel a baktériumok sejtosztódását állítjuk le.

Olvass tovább
2021.06.09.

Korrózióvédelem! Hogyan előzzük meg és kezeljük a rozsdás felületeket?

A fémes szerkezeti anyagok teljesen száraz, mesterséges környezetben nem korrodálódnak, vagyis nem indul meg a korróziós folyamat. A fémes anyagok korróziós folyamatainak a lejátszódáshoz tipikusan nedvességre van szükség. Ekkor indul meg az úgynevezett elektrokémiai korrózió. Egyszerű, természetes földi körülmények között korróziós folyamat megfelelő védelem nélkül azonnal elindul.

Olvass tovább
2021.06.09.

Fafestés a tökéletes végeredményért!

A fa pórusos szerkezetű anyag, ami azt jelenti, hogy belső térben is beleül a por és elkoszolódik, mint a szekrény teteje. A védelem egyik feladata, hogy a nyitott pórusok feltöltésével megakadályozzuk, hogy a szálló por beléjük kerüljön. Egy színtelen lakkal kezelt felületről a por letörölhető, viszont egy natúr fa, amit nem kezeltünk, teljesen elszürkül.

Olvass tovább
2021.06.09.

Miért vizesedik a házam? Avagy, hogyan fessünk lábazatot?

Lábazatnak nevezzük a ház, illetve a kerítés közvetlen a talaj csatlakozási pont feletti részét. Ide verődik fel a csapadék a földről, ezt pisilik le a kutyák és ide rúgja neki a labdát a gyermek; tehát egy homlokzat festékhez képest ennyivel több funkció, amit az ide kerülő festéknek be kell töltenie.

Olvass tovább
2020.10.26.

Minimalista stílus egy festékcsaláddal 5 felületre? Igen, 7016™!

Napjainkban a modern házak építésekor elsöprő népszerűségnek örvend a fehér és antracit színkombinációja, ezért úgy alkottuk meg a 7016™-ot, hogy öt különböző felületen is ugyanazt a RAL7016 antracit színt eredményezze, kielégítve akár komplett építkezések igényeit.

Olvass tovább
2020.10.26.

Vírus- és baktériummentes felületek?

A vírusok és baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak.

Olvass tovább
2020.10.26.

Hogyan előzhetjük meg a penészedést és mit tehetünk, ha már a probléma felütötte fejét?

Szinte mottóként tekinthetünk erre a címre, mivel egyidejűleg találkozhatunk mindkét jelenséggel a hideg időnek köszönhetően.

Olvass tovább