7 érv a mosható falfesték mellett

További bejegyzések

A hétköznapi tevékenységek nyomot hagyhatnak a lakás falán, sőt, idővel még a levegőből lecsapódó pára is foltosodást okozhat. Kisgyermekkel, háziállattal vagy mindkettővel pedig a szennyeződések kialakulása akár mindennapos is lehet. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan segíti a mosható falfesték a falak újszerű állapotának tartós fenntartását.

1. Egyetlen mosható falfesték ezernyi váratlan helyzetre

Világos falon az olajos szennyeződések, sötét árnyalaton pedig a fehér por válik hamar szembetűnővé.

Szerencsére a használat nyomai ma már 1-2 évente esedékes tisztasági festés helyett a mosható falfesték egyszerű tisztításával is eltüntethetők, így érdemes már a kezdeteknél ilyen bevonatot választani.

Mosható falfestékkel egyszerűen eltávolíthatók

  • a villanykapcsoló melletti zsíros ujjlenyomatok,
  • a főzés és étkezés során falra fröccsenő étel- és italmaradványok,
  • a falnak dörgölőző állatok nyomai,
  • a nyálfoltok,
  • a kis Picassok festék-, zsírkréta-, és ceruzavonásai,
  • a fürdőszobatükör melletti smink és körömlakk-foltok,
  • az előszobai bicikligumi-nyomok stb.

2. Minden eddiginél egyszerűbb tisztíthatóság

A mosható falfesték speciális anyagai (pl. polimerizált lakk és latex) rugalmas, vízálló réteget képeznek a fal felületén. A felfröccsent szennyeződéseket cseppekre bontják, így akadályozzák, hogy a nedvesség mélyen felszívódjon a fal szerkezetében.

Éppen ezért a friss foltok akár száraz ronggyal is maradéktalanul letörölhetők, de makacsabb szennyeződések (pl. kávé, bor, ketchup) esetén a fal vízzel, szappannal, szódabikarbónával és egyéb háztartási tisztítószerekkel is kezelhető.

3. A mosható falfesték a mechanikai hatásoknak is jobban ellenáll

A speciális ezüst-ion technológiával “tuningolt” mosható festékek aktív felületvédelmet biztosítanak a falaknak. Így azok nemcsak szivaccsal dörzsölhetők, de az ajtók és az ablakok nyitásakor is karcmentesek maradhatnak.

Bérlemény esetén a mosható falfesték mindkét félnek garancia lehet:

  • a tulajdonosnak a hosszú távon egyszerűbb és olcsóbb karbantartásra,
  • a bérlőnek pedig költözés esetén a kaució maradéktalan visszaszerzésére.

4. Tökéletes fedés kevesebb munkával

A különleges összetétel miatt a legtöbb mosható falfesték sűrűbb, mint a hagyományos diszperziós alternatívák. Ez a fedőképességen is javít, mert gyorsabb haladást és akár 2 rétegben is tökéletesen homogén, foltmentes felületet biztosít.

A mosható falfesték felhordásának lépései:

  1. lépés: Távolítsd el a korábbi vakolat- és festékréteget a bevonat maximális hatékonysága érdekében.
  2. lépés: Javítsd a vakolati hibákból adódó sérüléseket glettel.
  3. lépés: Mélyalapozással készíts tökéletesen sima, egyenletesen nedvszívó felületet.
  4. lépés: Alaposan keverd fel a festéket.
  5. lépés: Igény szerint és a használati útmutató alapján hígítsd a bevonatot 5-10% vízzel.
  6. lépés: Hordd fel a festéket a falra ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval.
  7. lépés: Száradás után fess még egy rétegben.

5. A mosható festék akár a fal penészállóságát is garantálja

A modern kor igényeinek megfelelően már léteznek olyan 2 az 1-ben bevonatok, amelyek moshatóak és penészölő szerekkel is el vannak látva.

A VALMOR termékcsalád egyik legnépszerűbb mosható festéke az Immunetec prémium beltéri festék, amely antimikrobiális összetételével megakadályozza a felületi mikroorganizmusok (pl. baktériumok és gombák) elszaporodását, valamint a H1N1 és Norovírus-törzseket is inaktiválja.

Így nemcsak otthonra, de nagy igénybevételnek kitett helyiségekbe (pl. óvodai csoportokba, tantermekbe vagy egészségügyi intézményekbe) is kiváló hipoallergén, környezetbarát választás.


6. Selyem matt kivitelben is választható

Néhány éve a latextartalmú mosható falfestékek kizárólag fényes kivitelben voltak elérhetők, melynek hátránya, hogy minden apró hibát kiemelt.

Ma már nincs szükség kompromisszumokra, mert a VALMOR Immunetec és Kontroll mosható falfestékek is minden esetben sima, matt és elegáns megjelenést biztosítanak a felújítandó helyiségek falainak, illetve tökéletesen elfedik a vízleázás, a nikotin és a korom okozta elszíneződéseket is.

Ráadásul mindkét mosható falfesték típus gépi és kézi pasztákkal is színezhető, ezért a választott árnyalatnak csak a képzelet vagy a családi kupaktanácson megbeszéltek szabhatnak határt.

7. A mosható falfesték szinte bármilyen felületre felvihető

A VALMOR mosható falfestékek előnye, hogy sokoldalú, prémium kategóriás bevonatként közvetlenül a falazó anyagra, betonra, gipszre, cementre, komplett vakolatra vagy glettre is felhordhatók.

A VALMOR Kontroll mosható festék a különböző diszperziós, latex, meszelt, fűrészporos, tapétázott vagy zománcozott felületek közötti átjárhatóságot is megkönnyíti, mert izolációs célra vagy fordító festékként is használható.

Így legyen szó beltéri vagy akár fedett kültéri részekről, egyetlen anyaggal kezelhető minden felújítandó felület.


Találd meg a legmegbízhatóbb és legtartósabb bevonatot a felújításhoz.
Válassz a Festék Bázis mosható falfesték kínálatából ITT »