Az online festékvásárlás 4+1 lépése

További bejegyzések

Ma, amikor már ajándékokat és ételt is az interneten rendelünk, az online festékboltokban az otthonfelújítás kellékei is egyszerűen beszerezhetők. Olvass tovább, ebben a cikkben 4+1 lépést mutatunk, amellyel kanapéd kényelméből is úgy vásárolhatsz, mintha a festékbolt szakértő eladója állna melletted.

1. Válaszd ki a feladathoz passzoló festéktípust

Egy saját otthon rendszeres karbantartást igényel, főleg akkor, ha kert is tartozik hozzá. Idővel minden kinti-benti felület veszít a szépségéből, a felújításuk azonban házilag is könnyedén megoldható. Az online festékboltok polcain pedig számos különböző festéktípussal találkozhatunk. Nézzük, mire kell figyelni online festékvásárlás esetén:

Fontos, hogy az eltérő felületeket a hozzájuk passzoló bevonattal kezeld, mert

  • a száradási idő festéktípusonként eltérő,
  • a megfelelő összetétel igazodik az anyag sajátos jellemzőihez,
  • a speciális alapozók jobb tapadást biztosítanak a fedőfestéknek,
  • a jól kiválasztott festék az UV-fénytől vagy a fény hiányától sem fog elszíneződni,
  • csak így garantálható a fém felületek korrózióállósága,
  • ezzel a többszöri javítás és újrakenés is elkerülhető.

Festékbázis tipp: A munka megkezdése előtt olvasd el az online festékboltba feltöltött műszaki és biztonsági adatlapokat is, mert ezekből nemcsak az előkészítés módját és a kiszerelésnek megfelelő száradási időt, de a biztonságos tárolás feltételeit is megismerheted.

Ma már nem kell szakértőről szakértőre járnod, mert a Festékbázis blogban rengeteg tippet adunk, kérdéseidre pedig akár újabb cikkekkel is szívesen válaszolunk.

2. Szerezd be a felhordáshoz szükséges eszközöket

A felhordási mód a festés időtartamát is meghatározza. Míg a nagyméretű felületeket a sok festéket felvevő hengerekkel lehet a leggyorsabban átkenni, addig a nehezen elérhető sarkok és rések, valamint a közvetlenül a nyílászárók melletti falfelületek festését érdemes egy precízebb ecsettel elvégezni.

A glettelhető anyagok felviteléhez jó választás a glettvas, melynek műanyag változata még a különféle ragasztók után is egyszerűen tisztítható marad. Egy kisebb spakli pedig mindenféle festési munkához praktikus, mert keskeny és lapos felülete a glett simítására és az esetleges hibák visszakaparására is alkalmas.

A Festékbázis online festékboltban már a leggyakoribb festőeszközök szerint is szűrhetsz a bevonatokra, ezért a korábban ecsettel végzett, hetekig elhúzódó radiátorfestést akár egy modern szórófejjel is lerövidítheted. Így az értékes szabadnapjaidat végre a családi kirándulásoknak vagy az otthoni mozizásnak szentelheted.

3. Válaszd ki a környezethez passzoló színeket

Ahelyett, hogy a festékboltban a különféle festéktípusok sorai között keresgélnéd az összeillő árnyalatokat, az online festékboltokban azonnal láthatod, melyik bevonatokkal passzol majd egymáshoz a lepattogzott grill és a kifakult kerti bútor.

A Festékbázis online festékboltban például a természetes barna, vörösesbarna és sárgásbarna színek mellett az élénkebb zöldek is helyet kaptak, így a családi kupaktanácson anélkül választhatjátok ki a nyerő színeket, hogy egy egész délelőttöt a közeli festékboltban töltenétek.

4. Számold ki, mennyi festékre lesz szükséged

Az online festékboltokban minden termék leírásában szerepel, hogy egy adott területen, hány rétegben és milyen hígítási arányban biztosít tökéletes fedést. Így a helyiség vagy a kezelni kívánt felület négyzetmétere alapján már egyszerűen kiszámolhatod, hogy hány liter festékre lesz szükséged.

A négyzetméter-számítás lépései:

  1. Mérd le a kezelendő felület hosszát és magasságát.
  2. Szorozd össze az így kapott méter adatokat.
  3. Minden fal (vagy bútor, eszköz, lábazat stb.) minden oldalán ismételd meg a mérést.
  4. Add össze az így kapott területeket.
  5. Ha a falon nyílászáró is van, vond ki azok területét a végeredményből.

A Festékbázis online festékboltban a bevonatok többféle kiszerelésben is megtalálhatók, ezért a túl kevés anyag miatti újabb festékbolt-látogatás és a sokáig tárolt maradék romlása is megelőzhető.

+1: Határozd meg a felújítási büdzsét

Az online festékboltok egyik legnagyobb előnye, hogy a találatok az áruk alapján is szűkíthetők és rendezhetők. Ezért egyetlen gombnyomással azonnal egymás mellett láthatod azokat a bevonatokat, amelyek megfelelnek az elvárásaidnak.

A Festékbázis online festékboltban ráadásul az árak bruttóban és nettóban is fel vannak tüntetve, ezért nemcsak a kisebb-nagyobb otthoni munkák, de akár a céges projektek is egyszerűbben kalkulálhatók. Sőt, az árcsúszka tetszőleges irányú mozgatásával még a szállítási költséggel együtt is garantáltan a felújítási büdzsén belül maradhatsz.

 

Minőségi festéket keresel, amelyben hosszú évekig gyönyörködhetsz majd?
Nézz körül a Festékbázis online festékboltban »