Minden, amit a betonfestékről tudni kell

További bejegyzések

A betonfesték pénztárcabarát és szakember segítsége nélkül is egyszerűen kezelhető bevonat a garázs, a terasz vagy bármilyen betonból öntött felület felújításához. Olvass tovább, máris mutatjuk, hogyan varázsolja a repedező és/vagy kavicsosan málló felületeket is simává és egységes kinézetűvé.

Betonfestékkel egyszerű és villámgyors a felújítás

A betonfesték előnye, hogy bárhol használható, ezért nem szükséges más-más bevonatot vásárolni a nagy igénybevételnek kitett padlózatra és a függőleges felületekre. A kültéri terasz mellett akár a pincébe vezető betonlépcső vagy a gyerekekkel közösen öntött, egyedi virágcserepek tartósságát is akár évtizedekkel képes növelni.

Fontos! A különböző összetételű betonfestékek terhelhetősége eltérő. Ezért a munka megkezdése előtt kérj segítséget a helyi festékboltban a választott bevonat szakszerű használatához.

A betonfesték használata:

  1. Festés előtt várj legalább 1 hónapot a beton megkötésétől számítva.
  2. Távolítsd el a felületre rakódott szennyeződéseket.
  3. Javítsd az esetleges repedéseket folyékony fóliával, a nagyobb kitöréseket pedig betonjavítóval vagy S1-es minőségű csemperagasztóval.
  4. Alapozd önmagával a betonfestéket. Ehhez hígítsd a bevonatot a saját oldószerével a leírásán szereplő arányban. Így a festékbevonat a szabaddá tett pórusokat is kitölti és tökéletes, tartós alapot fog biztosítani a kopórétegeknek.
  5. Vidd fel a betonfestéket minimum 2 rétegben. Ügyelj rá, hogy maximum 5%-ban hígítsd a bevonatot, csak annyira, hogy segítsd az ecset vagy a henger siklását.
  6. Hagyj legalább 6 órát a rétegek száradása között.
  7. Padlózat esetén várj 24 órát, mielőtt a felületre lépsz.
  8. Várj 10-15 napot, mielőtt nagyobb terhelésnek (pl. autóval/targoncával való parkolásnak) tennéd ki a felületet.

A betonfesték védi a felületeket

Habár a beton gyakorlatilag bárhol használható, tartós alapanyag, a szél, az UV-sugarak és a pórusokba beszivárgó, télen megfagyó nedvesség megrepeszti a felületét. A betonfesték mindezt megakadályozza, mert a szivacsos szerkezetű beton legapróbb pórusait is eltömíti.

A betonfesték nemcsak az időjárástól védi a szerkezetet, de a penész, az alga, a gomba, a moha és a zuzmó szaporodását is megakadályozza. Így tökéletes választás a nyáron felállított medence betonalapzatára is.

Könnyen takarítható garázs, kocsibeálló, lépcső és terasz

A kezeletlen, nyers beton idővel porlani és mállani kezd. A sepréssel ez a folyamat felgyorsul, fokozott igénybevétel esetén komplett kavicsok és kődarabok eshetnek ki a felületből.

A betonfesték megakadályozza a tisztítás közbeni roncsolódást, mert kopásálló bevonatot képez a felületen.. Nemcsak seperni és porszívózni, de felmosni is lehet, mert a háztartási tisztítószereknek is ellenáll. Így már 2 réteg festék is gyorsabbá és alaposabbá teszi a takarítást.

Betonfesték növeli a kopásállóságot

A modern betonfestékek nemcsak színezik a felületet, hanem impregnálják is azt. Ez azt jelenti, hogy kültéren is hatékonyan alkalmazhatók, mert az üzemanyag, az útszóró sóval keveredő hólé és az ammónia sem tesz kárt a betonban.

Ráadásul a VALMOR Flexibilis Padlóbevonat rugalmassága miatt az átlagosnál nagyobb felületi terhelésnek kitett betonra is tökéletes választás. Az autóbeállók, járdák, műhelyek és verandák bevonásával mindennapi be- és kijárás esetén is évekig esztétikus marad.

Végtelen szín közül választhatsz

A betonfesték szinte minden lakberendezési- és kertrendezési stílushoz remekül passzol, mert a minimalista szürke mellett a gyári és a kevert bevonatok színpalettája szinte végtelen.

A sárgák és a pirosak szuper figyelemfelkeltők, de elég két párhuzamos fehér vonal, és még friss jogosítványos családtagod sem fogja elvéteni a ház elé parkolást. Több egyedi színt kombinálva pedig akár a házi csocsó liga címere is a garázs padlójára festhető.


Szerezd be a betonfestéket és a munkához szükséges eszközöket egy helyen!
Találd meg a hozzád legközelebbi Festék Bázis partnerüzletet ITT »