Kőbalzsam a kőfelületek természetes szépségének megőrzéséhez

További bejegyzések

Speciális kőbalzsammal akár évtizedekkel meghosszabbítható a természetes kőfelületek élettartama. Olvass tovább, mutatjuk, miért érdemes ezzel kezdeni a bel- és kültéri felújítást, illetve a sír- és kertrendezést.

Mi az a kőbalzsam?

Az esztétikus kőborítás nem egyszeri munka, mert csak akkor marad szép, ha rendszeresen tisztítva van és speciális ápolószer védi az állagromlástól.

A kőbalzsam egy rugalmas védőbevonat a környezeti károk megelőzésére. A kövezet réseibe szivárogva vízlepergetővé teszi az anyagot, ezért hatékony védelmet biztosít a szennyeződésekkel, a hőingadozással, a nedvességgel és a faggyal szemben.

Ráadásul a felület természetes szellőzését is biztosítja.

Mire használható?

A kőbalzsam a felújítás céljától és az alkalmazási területtől függően lehet impregnálószer vagy akár komplex védőbevonat is.

A kőbalzsam hatékonyan impregnálja a nagy nedvszívó képességű

  • mészkő,
  • tégla,
  • szilikát,
  • cserép
  • és/vagy díszkő felületeket.

Ez azt jelenti, hogy a felvitel után a nedvesség, a nikotin, a szmog és a vegyszerek sem tesznek kárt a burkolatban.

A fokozott igénybevételnek kitett konyhákban, lépcsőházakban és előszobákban a kőbalzsam az egyik legjobb védőbevonat. Így a villanykapcsolók körüli zsíros ujjlenyomatok és a falakon hagyott kerékpár-guminyomok is könnyen, szinte bármilyen háztartási tisztítószerrel eltüntethetők.

A kőbalzsam tökéletes víztaszító

A kőbalzsam speciális összetevői feltöltik a felületi rétegek apró pórusait. A hidrofobizált kapillárisok megakadályozzák, hogy víz jusson a kő belsejébe, ezért jelentősen meghosszabbítják a kültéri építmények (pl. díszkutak, kerítések, sírkövek, kerti tűzhelyek vagy szobrok) élettartamát.

Fontos! A kőbalzsam nem helyettesíti a vízszigetelést és a folyékonyfóliát, ezért nagy víznyomás ellen nem véd.

100%-os védelem a fagykárok ellen

A kőbalzsammal kezelt kő belsejébe a nedvesség egyáltalán nem tud behatolni, ezért a fagyott víz sem tudja a hajszálrepedéseket kitágítani.

A védelem különösen fontos a sírköveknek, mert ezek a szeretteinknek állított emlékhelyek éjjel-nappal ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek. Az időben alkalmazott kőbalzsam nemcsak a legelső hajszálrepedéseket, de a későbbi sírkőcserével járó, akár több milliós kiadásokat is megelőzi.

A Festék Bázis saját fejlesztésű VALMOR Kőbalzsamja ecsettel, hengerrel és szórófejjel is felhordható a felületre. Ha a kő nem túl porózus és sima felületű, már 1 liter is elegendő 6-10 m2 egy rétegben történő kezelésére. Így nemcsak a fejfa, de akár a teljes síremlék költséghatékonyan megújítható vele.

A VALMOR Kőbalzsam profi használata:

  1. lépés: Távolítsd el a laza, pergő részeket a fogadófelületről.
  2. lépés: Zsírtalanítsd a követ lúgos mosószerrel, a salétromsók eltávolításához pedig használj híg savoldatot.
  3. lépés: Az alapos tisztítás érdekében használj magasnyomású mosót vagy gőzborotvát.
  4. lépés: Végezz próbafestést, hogy a kőbalzsam biztosan ne váljon opálossá.
  5. lépés: Jelölj ki egy esőmentes napot a felújításhoz, amikor a hőmérséklet +10-25 °C között van, és a felületet nem tűzi a nap.
  6. lépés: Szükség esetén hígítsd a kőbalzsamot vízzel, 1:1 arányban.
  7. lépés: Fesd a kezelendő részeket ecsettel, hengerrel vagy szórófejjel.
  8. lépés: Alaposan dolgozd be a felületbe a nedvszívó képességnek megfelelően.
  9. lépés: Ha kell, töröld le a felesleget, hogy ne képezzen filmréteget.

Élénk színek kül- és beltéren is

A kőbalzsam egyik legnagyobb előnye, hogy remekül kihangsúlyozza a kövek mintázatát. Felfrissíti és élénkíti a burkolat eredeti színeit, valamint az árnyalat sötétségétől függően mélyíteni is tudja azt.

Tökéletes választás a kertben található díszkutak, szobrok vagy tűzrakóhelyek felújításához, mert száradás után is csillogó, nedves hatást kelt és a legapróbb egyedi rajzolatokat is kiemeli a kő felületén.

 

Szerezd be a kőbalzsamot és a felújításhoz szükséges összes eszközt egy helyen!
Találd meg a hozzád legközelebbi Festék Bázis partnerüzletet ITT »