Pályázatok

Kedvezményezett neve: Festék Bázis Gyártó és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe: Gyártócsarnok építés és technológiafejlesztés a Festék-Bázis Zrt-nél

Szerződött támogatás összege: 166 453 700 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma: 2023.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00058

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. a támogatásnak köszönhetően olyan beruházást tudott végrehajtani, amellyel biztosíthatóvá vált gyártó folyamatuk működése, így képesek a stratégiai célok között rögzített növekedési lépéseket megtartani.

A projekt fő eleme egy csarnok építése volt, amely az oldószeres termékek gyártására szolgál. Az építésnek köszönhetően a saját fejlesztésű termékeiket a vállalkozás képes házon belüli gyártással megvalósítani, így ez költséghatékony, pontos és kiszámítható gyártást eredményez a cég számára. Továbbá, a csarnok épületére telepítésre került egy napelemes rendszer, amely a költséghatékonyság megtartását segíti.

A projekt keretei között továbbá még eszközbeszerzés valósult meg, amely szintén elengedhetetlen volt a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételéhez. Ennek a gyártástechnológiának a beszerzésével a lehető legnagyobb automatizációt voltak képesek elérni az oldószeres termékeik gyártási folyamatában.

A felépülő csarnokkal, a telepített napelemes rendszerrel, valamint a megvásárolt eszközökkel együttesen a vállalkozás számára biztosítottá vált a hatékony munkavégzés, saját termékeik házon belüli gyártása. Képesek ezeket a termékeket nagy volumenben előállítani, amelyekkel ki tudják elégíteni a releváns piaci igényeket, illetve új piacok felé is tudnak majd nyitni a jövőben.

 Kedvezményezett neve: Festék Bázis Gyártó és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Szerződött támogatás összege: 25 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2022.11.10.

Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. már 25 éve foglalkozik vegyiparral, azon belül is fő profilja a festékgyártás. A Festék Bázis Zrt. 2008-ban alakult. A vállalkozás 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában áll, amelyben a tulajdonosok aktívan, konstruktívan működnek közre együtt. Festékgyártással, kutatás-fejlesztéssel, valamint kereskedelmi tevékenységgel foglalkozik a vállalat, szem előtt tartva az innovációt és a vevői igényeket,
trendeket, folyamatosan bővítve a tevékenységi kört, színesítve a termékpalettát. A fejlesztés célja a forgóeszköz finanszírozása, mivel a Festék Bázis Zrt. évről-évre fejlődik és bővül.

 Kedvezményezett neve: Festék Bázis Gyártó és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe: Komplex infokommunikációs fejlesztés a Festék-Bázis Zrt-nél

Szerződött támogatás összege: 17 344 800 Ft

Támogatás mértéke: 40%

Projekt befejezési dátuma: 2021.12.11.

Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01307

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. felismerte, hogy csak egy komplex vállalatirányítási rendszerrel felügyelhető és vezethető a megnövekedett termékforgalom. Az új rendszer előtti program nem volt képes az összetett folyamatok teljes körű kezelésére, hiszen csak szállítólevelek és szálák előállítására volt képes. Azonban végünk fejlődése megkövetelte egy olyan rendszer telepítését, amely sokkal jobban átfogja a vállalkozás értékesítési és gyártási folyamata során érintett területeket. Az új, integrált vállalatirányítási rendszer lehetővé teszi, hogy ne csak a korábbi funkciók legyenek elérhetőek, hanem olyan felületekkel is bővült, amely riportok és kimutatások készítésére is alkalmas, valamint támogatja az online értékesítést, a könyvelési osztályt, valamint felügyeli a készletek alakulását. Az új rendserben helyet kaptak még különböző pénzügyi, HR, kontrolling és döntéstámogató modulok is. Az egységek között folyamatosan megy a kommunikáció, ezzel elősegítve az adatok folyamatos naprakész létét. A rendszer a teljes cég szintjén felhasználható, hiszen minden munkavállaló találhat a saját területéhez kapcsolódó modult. A projekt során új vállalatirányítási rendszer kerül betelepítésre a Festék Bázis Zrt.-be, amely kiegészül felhő alapú szolgáltatásokkal is, amely nagyban hozzájárul a hatékony távmunka elvégzéséhez is. Az új rendszerek telepítéséhez megfelelő tanfolyamot is szolgáltat a vállalat.

 


 

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Anti-asthmatikus bevonatrendszer fejlesztése a Festék-Bázis Zrt-nél

Vissza nem térítendő támogatás összege: 94 279 591 Ft

Visszatérítendő támogatás összege: 75 423 673 Ft

Projekt befejezési dátuma: 2020.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. már 10 éve foglalkozik vegyiparral, azon belül is fő profilja a festékgyártás. Együttműködésben voltunk a szakmai szervezetekkel, ami kulcsfontosságú az információk hatékony áramlásához. A Festék Bázis Zrt. a MAFEOSZ, vagyis a Magyar Festékgyártó Országos Szövetsége tagja, valamint a MAVESZ, azaz a Magyar Vegyipari Szövetség tagja, emiatt igen széles és szerteágazó szakmai kapcsolatokkal rendelkezünk. Fejlesztési ötletként került górcső alá az anti-asthamatikus bevonatrendszer tervének kidolgozása, amely áttörést jelentett a festékiparban. A széles körben felhasználható bevonat kutatási eredménye szaklapokban került publikálásra, valamint a szakmai rendezvényeken és konferenciákon került nyilvánosságra a közönség számára. Az anti-asthmatikus bevonatrendszer kialakítása által kapott szakmai eredmények az egyetemeken tartandó szakmai oktatások, előadások részeként is publikálhatóak. Az anti-asthmatikus bevonatrendszer képes lesz megoldást nyújtani az allergiás, illetve asthmatikus betegségekben szenvedőknek a helyiség szállópor koncentrációjának csökkentésével. A projekt során kialakításra került egy olyan bevonat kifejlesztése, amely a légúti, valamint allergiás megbetegedések valószínűségét csökkenti, valamint az ezzel elért innováció lehetőséget nyújt a további fejlesztések megszületésére.

 


 

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Vissza nem térítendő támogatás összege a projekt 55 %-a, 3.080.000.- Ft.

Projekt befejezési dátuma: 2020. 08. 27.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. 2008-ban, 11 éve alakult. A vállalkozás 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában áll, amelyben a tulajdonosok aktívan, konstruktívan működnek együtt. Festékgyártással, kutatás-fejlesztéssel, valamint kereskedelmi tevékenységgel foglalkozik a vállalat, szem előtt tartva az innovációt és a vevői igényeket, trendeket, folyamatosan bővítve a tevékenységi kört, színesítve a termékpalettát. A fejlesztés célja az energiahatékonyság növelése, a megújuló energiaforrások használata A célt indokolja egyrészről a környezettudatos gondolkodásmódunk, a hazai és nemzetközi irányok, elvárások, valamint a költséghatékonyság is. A környezetvédelem mellett havi szinten kimutatható költségcsökkenés mellett fogunk tudni működni, mely további technológiai fejlesztéseket és beruházásokat generál majd. A projekt keretében egy 19,380 kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre, mely a villamosenergia fogyasztásunk gyakorlatilag 100%-át ki tudja váltani. Telepítés helye: 9545 Jánosháza, Jókai u. 16., 19,38 kWp napelemes rendszer. A fejlesztés következtében kiváltható a villamos-energia fogyasztás közel 100%-a, mely jelentős megtakarítást eredményez számunkra. A megtakarításon túl jelentős előny, hogy a működésünkhöz szükséges villamos-energia mennyisége biztosított lesz környezetbarát módon, a mellékelt számítások, műszaki leírások és dokumentációk alapján. A vállalkozás stabil piaci részesedést mondhat magáénak, a működése stabil, pénzügyi források rendelkezésre állnak, a fejlesztés pedig saját tulajdonú ingatlanon kerül megvalósításra. A beruházáshoz szükséges önerő rendelkezésünkre áll. A kiépítésre kerülő 19,38 kWp teljesítményű napelemes rendszer a saját tulajdonú ingatlanunk tetején kap helyet, mely a villamosenergia fogyasztásunk közel 100%-át fedezi. Fajlagos éves hozam: 1100 kWh/kWp A tervezett rendszer csúcsteljesítménye: 19,38 kWp Napelem teljesítménye: 285 Wp Napelemek száma: 68 db Szükséges felület: 118 m2 Éves villamosenergia hozam 21.318 kWh Jelenlegi villamos-energia fogyasztás: 21.393 kWh

 


 

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Komplex infokommunikációs fejlesztés a Festék-Bázis Zrt-nél

Vissza nem térítendő támogatás összege: 17 344 500 Ft

Visszatérítendő támogatás összege: 21 681 000 Ft

Projekt befejezési dátuma: 2020.07.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. felismerte, hogy csak egy komplex vállalatirányítási rendszerrel felügyelhető és vezethető a megnövekedett termékforgalom. Az új rendszer előtti program nem volt képes az összetett folyamatok teljes körű kezelésére, hiszen csak szállítólevelek és szálák előállítására volt képes. Azonban végünk fejlődése megkövetelte egy olyan rendszer telepítését, amely sokkal jobban átfogja a vállalkozás értékesítési és gyártási folyamata során érintett területeket. Az új, integrált vállalatirányítási rendszer lehetővé teszi, hogy ne csak a korábbi funkciók legyenek elérhetőek, hanem olyan felületekkel is bővült, amely riportok és kimutatások készítésére is alkalmas, valamint támogatja az online értékesítést, a könyvelési osztályt, valamint felügyeli a készletek alakulását. Az új rendserben helyet kaptak még különböző pénzügyi, HR, kontrolling és döntéstámogató modulok is. Az egységek között folyamatosan megy a kommunikáció, ezzel elősegítve az adatok folyamatos naprakész létét. A rendszer a teljes cég szintjén felhasználható, hiszen minden munkavállaló találhat a saját területéhez kapcsolódó modult. A projekt során új vállalatirányítási rendszer kerül betelepítésre a Festék Bázis Zrt.-be, amely kiegészül felhő alapú szolgáltatásokkal is, amely nagyban hozzájárul a hatékony távmunka elvégzéséhez is. Az új rendszerek telepítéséhez megfelelő tanfolyamot is szolgáltat a vállalat.

 


 

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Munkahelyi képzések a Festék Bázis Zrt-nél

Vissza nem térítendő támogatás összege: 8 334 500 Ft

Projekt befejezési dátuma: 2020.05.01.

Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. 2008-tól működő vállalat, amely kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói képzésére. Az alakulás óta eltelt 10 év alatt a technológia rohamos fejlődése indokolttá tette, hogy a 22 főből álló alkalmazotti létszám számára elérhetővé váljanak azok a képzések, amely segíti őket a mindennapi akár technológiai, akár kommunikációs kihívások áthidalásában. Az alkalmazotti bázis folyamatos fejlesztése nem csak az ő javukra válhat, hanem éppúgy nekünk is előnyt jelenthet a többi vállalkozással szemben, hiszen célunk, hogy jelenlegi alkalmazottaink hosszútávon képzeljék el jövőjüket nálunk. A képzéseken 18 főt vett részt, ebből három hátrányos helyzetű munkavállalónak tekinthető. A fejlesztő foglalkozásokat megelőzte egy éves értékelő beszélgetés, ahol felmértük, hogy pontosan milyen igények merültek fel, mely területeken szeretnének fejlődni munkavállalóink. Az adatok kiértékelése során kiderült, hogy széles skálán mozognak azok a tulajdonságok, amelyeket fejleszteni szeretnének, így az alábbi tanfolyamok kerültek megrendezésre: ECDL tanfolyam, építő-és anyagmozgató gép kezelője szakképezés, bérügyintéző szakképzés, szituatív (helyzetfüggő) vezetés tréning, hatékony kommunikáció és tárgyalásvezetés tréning, asszertív kommunikációs tréning, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képesítés. A képzéseket értékelő beszélgetések követik, hogy kiderüljön mely területeken értünk el fejlődést, erre alapozva kerülhet kidolgozásra a jövőbeli képzések menete és tematikája.