Vírus- és baktériummentes felületek?

További bejegyzések

A vírusok és baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak.

Mit nevezünk bakterosztatikusnak?

A mikrobiológiában a bakteriosztatikus azt a hatást jelenti, amellyel a baktériumok sejtosztódása leállítható.

Tartósság és védelem a baktériumok és vírusok ellen ezüstionok segítségével?

Az ezüstionok mintegy 650 féle kórokozót képesek elpusztítani, hatásos védelmet nyújtanak patogén baktériumokkal, vírusokkal és penészgombákkal szemben. Az ezüst csak akkor igazán hatásos, ha ionkibocsájtásra késztetik.

  ezustion_grafikon.jpg

Az ezüstionok a felületen koncentrálódnak és csak akkor indítanak reakciót, ha vírussal vagy baktériummal találkoznak. Amint a mikrobák a felületre kerülnek, az ott elhelyezkedő ezüstionokkal azonnal kötésbe lépnek, és ezáltal sejtfaluk felszakad. A sejtfalba kerülve az ezüstion megváltoztatja a sejt energiatermeléséhez szükséges enzimek tulajdonságait, így energia-utánpótlás hiányában a sejt rövid időn belül elpusztul.

Vírusoknak is ellenáll?

Valószínűleg a kialakult járványhelyzetben, most ez foglalkoztat mindenkit a legjobban, így erre is ki kell térnünk mindenképpen!

Az alábbi linken látható az Addmaster tájékoztatása vírus ügyben, miszerint a Biomaster adalékok még az igen ellenálló protein burokkal rendelkező Norovírussal szemben is hatékonynak bizonyultak.

Covid-19-re (Koronavírusra) még nem tudták tesztelni az adalékot, viszont H1N1-re igen és ott az alábbi, igen meggyőző eredményt kapták:

Kepernyofoto-2020-03-24-16.30.19-600x848.png

10 perc elteltével a H1N1 vírus koncentrációja 99,99%-kal csökkent a bevont felületen!

A vírusok, baktériumok falon való képződésének, megjelenésének megszüntetéséhez hoztuk létre a bakterosztatikus oldattal ellátott Valmor Kontrol beltéri falfestékünket. A higiénikus, antibakteriális, bakteriosztatikus adaléknak köszönhetően az adott beltéri helyiség baktériumok, kórokozók száma jelentősen csökkenhet – ez hatalmas védelmet jelenthet egy egészségügyi intézmény esetében, vagy a saját otthonunkban is!

A Valmor Kontrol falfesték mosható és súrolható is, valamint ellenáll a higított háztartási tisztítószereknek is, így tisztán tartása nagyon egyszerű. Egyedülálló módon mégis kiváló páraáteresztő!

Más felületekre is kapható bakterosztatikus adalékkal ellátott termék?

Természetesen igen! A kialakult helyzet hatására az alábbi termékeinket is elláttuk bakterosztatikus adalékkal:

 

/A termékek bevizsgálásra kerültek az ÁNTSZ Országos Epidemiologiai Központja által./

D-EPID/02314-1/2016 jegyzőkönyve alapján

Továbbiakban ITT olvashatsz a bakterisztatikus adalékról.