Festékboltban vagy barkácsáruházban olcsóbb a festék?

További bejegyzések

Habár kényelmes a festéket egy óriási barkácsáruházban beszerezni, rengeteg előnye van, ha inkább szakkereskedésben vásárolunk. Olvass tovább, ebben a cikkben 7 olyan előnyt gyűjtöttünk össze, amivel a festékboltok időt és akár pénzt is spórolhatnak számodra.

1. A festékbolti eladók tanácsaival szebb a végeredmény

Akár először lakkozod újra a gyerekeknek vásárolt mászókát, akár rutinos hobbifestőként segédkezel szeretteid lakásfelújításában, a festékbolti eladók minden feladathoz ismernek néhány hasznos tippet.

Kérdezz bátran a festékboltban, mert az ott dolgozók

  • a legfrissebb eszközöket és technológiákat is naprakészen ismerik,
  • gyakran beszélnek hivatásos festőkkel, burkolókkal és tapétázó mesterekkel,
  • nemcsak a festék de az anyaggal kompatibilis oldószerek és alapozók kiválasztásában is tudnak segíteni,
  • a korábbi vásárlók tapasztalatairól is be tudnak számolni.

Míg a nagyobb barkácsáruházakban és a hipermarketekben önállóan is megtalálhatod a rutinfeladatokhoz és a kisebb faljavításokhoz szükséges festékeket, addig a festékbolti szakértők dedikáltan veled foglalkoznak és minden felmerülő kérdésedre személyre szabottan válaszolnak.

Sőt, a festékboltban nemcsak az anyagszükséglet kiszámolásában kérhetsz segítséget, de a tapasztalt eladók akár azt is meg tudják mondani, hogy mikor érdemes elkezdeni a grill újrafestését, hogy a közelgő kerti partin már használható legyen.

2. A jól választott festékkel árban és időben is spórolsz

A kisebb festékboltok gyakran olcsóbbak a barkácsáruházaknál, mert legtöbbször közvetlen kapcsolatban állnak a festékek gyártóival.

Ráadásul arra is nagyon kevés az esély, hogy a vásárolt termékről csak otthon derül ki, hogy másféle anyag festésére való és emiatt vissza kell vinni, mert a festékboltban külön részlegen, a kezelendő anyagok szerint tárolják a bevonatokat.

3. A festékbolt választéka nem csak színben a legszélesebb

A festékboltokban több polcsornyi bevonat között válogathatsz, ezért minden otthoni munkát a legmegfelelőbb anyaggal végezhetsz el. Plusz így az eladók akár a rendszeresen visszatérő szakemberek tapasztalatait is meg tudják veled osztani az adott bevonat felhordásával kapcsolatban.

A festékboltok kínálatában az alábbi szempontok szerint is válogathatsz:

  • felhordási mód,
  • kezelendő anyag,
  • oldódás,
  • tartósság,
  • és márka.

Ezenfelül a festékboltban még kamaszodó gyermeked szobafelújításához is garantáltan találtok majd tökéletes színt, mert a több tucatnyi készleten lévő festék mellett a különféle márkák katalógusaiban is rengeteg árnyalat vár.

4. Jobb a bevonatok minősége

A festékboltok folyamatos kapcsolatban állnak a profi, a félprofi és a kezdő vásárlókkal is, ezért mindig a legfrissebb trendeknek és a minőségbeli elvárásoknak megfelelő termékekkel találkozhatsz a polcokon.

Ez azt jelenti, hogy a festékbolt csak olyan márkákat forgalmaz, amelyek tartósan ellenállnak a kopásnak és a fakulásnak, valamint még a szakemberek körében is közkedveltek.

5. A festékboltban az eszközöket is beszerezheted

A festékboltok polcain a bevonatokon és a felhordási eszközökön (pl. ecsetek, spaklik, hengerek, glettvasak stb.) kívül még takarófóliákat, maszkolószalagokat, lehúzórácsokat és sok mást is találsz. Emellett a nagyobb volumenű feladatokhoz a létrákat és a különféle akkus vagy elektromos eszközöket (pl. csiszológép) is egy helyről szerezheted be.

Sőt, a nagybevásárlás végeztével a festékbolti eladók örömmel átnézik a bevásárlókosaradat, hogy biztosan minden meglegyen a szükséges munkákhoz és ne otthon derüljön ki, hogy vissza kell menni valamiért.

6. Egyszerű az utánrendelés

A festékboltok egyik legnagyobb előnye, hogy még a kerti bútorok és pergolák újrafestésének szezonjában is folyamatosan frissülő készlettel rendelkeznek, illetve a gyorsan fogyó eszközöket és a bevonatokat is hamar pótolják.

A ritkább anyagokat a hozzád legközelebb eső festékboltban napokon belül átveheted. Így akár a megrendelt olajálló padlójelölő festékkel már napokon belül professzionális környezetben érezheted magad otthoni autószerelő műhelyedben.

7. A festékboltban egyedi árnyalatot is kevertethetsz

Az online festékboltokkal és a kisebb barkácsáruházakkal szemben a festékboltok festékkeveréssel is foglalkoznak, ezért akár teljesen személyre is szabhatod a kezelni kívánt felületet.

Festékbázis tipp: Vidd magaddal például a műanyag napozóágyhoz használt festék színmintáját, hogy a festékbolti szakértők fából készült kültéri asztalodhoz is azonos színű bevonatot tudjanak keverni.


Válogass a minőségi Festékbázis bevonatok között 489 festékbolt partnerünk kínálatában.
Válaszd ki az otthonodhoz legközelebbi üzletet ITT »