VALMOR - A FALRA

VALMOR Homlokzatfesték

Extra Kiadós
Erőssen Időjárásálló
UV álló
Egységár:
5 550 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 2.5 l 5 l 10 l 15 l
fehér
5 550 Ft 10 090 Ft 18 370 Ft 24 810 Ft

Alkalmazás: A VALMOR Homlokzatfesték fehér, matt festék, mely tartósan megvédi a felületet a légszennyeződés erodáló hatásaitól. Nagy kiadóssága folytán gazdaságos felhasználást biztosít, magas kötőanyag tartalmának köszönhetően megfelel a jelenkor technikai és környezetvédelmi követelményeinek. Kiválóan alkalmas téglafal, természetes kő, beton, gipszes- és cement vakolatok bevonására. Kültéri felhasználásán túl használható még beltéri, nagyobb igénybevételnek kitett felületek festésére. Tisztítható, nedves dörzsálló bevonatot képez, ezért kifejezetten javasoljuk fürdőszobák, konyhák, előszobák festésére.

Előkészítés: A felületről a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros és egyéb szennyeződéseket tisztítsuk le, a foltos felületet izoláljuk VALMOR Időjárásálló- és Szigetelőfestékkel. A felülethibás falakat glettelőanyaggal simítsuk le, majd csiszoljuk át. A tapadás növelése és az egyenletesen nedvszívó felület kialakítása érdekében VALMOR Univerzális Mélyalapozóval kezeljük a falfelületet. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: A festést csak +10 °C felett végezzük. Ne dolgozzunk esőben vagy tűző nyári napsütésben! A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel és szórással. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel, majd hígítsuk meg 10% víz hozzáadásával. Az első réteg felvitele után hagyjuk azt átszáradni, majd a fedőfestést max. 5% víz hozzáadásával végezzük. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: matt

Kiszerelések: 10, 15, 2.5, 5

Színek:

fehér

Színezés: Gépi és kézi pasztákkal, fehér esetén max. 3-5%, bázisok esetén max. 5-10% pasztamennyiséggel

Anyagszükséglet: Glettelt felületre: 5m2/liter Simított vakoltra: 4m2/liter Műgyantás vakolatra: 3 m2/liter Kőporos vakolatra: 2,5 m2/liter két rétegben

Kiadósság: 5 m2/liter két rétegben, fehér, glettelt minőségű felület esetén

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: (25 °C-on): 4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a fal magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: Vizes diszperziós kötőanyag, pigment, töltőanyagok és egyéb adalékanyagok.

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap