VALMOR - A FALRA

VALMOR AIR FLOW Homlokzat és Lábazatfesték

Szárító vakolatokra
Légpórusos felületekre
Friss vakolatokra
Magas vízgőzáteresztésű festék
Egységár:
4 070 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1 l 4 l 8 l 15 l
Lábazatfesték antracit
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték barna
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték zöld
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték középbarna
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték vörös
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték szürke
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték terrakotta
15 590 Ft 29 310 Ft
Lábazatfesték fehér
4 070 Ft 15 590 Ft 29 310 Ft 52 190 Ft

Alkalmazás: A VALMOR AIR FLOW Homlokzat és Lábazatfesték egy kimagaslóan magas páraáteresztő képességgel rendelkező, környezettudatos, jó fedőképességű, módosított vinil kötőanyagú falfesték. Időjárásálló, szennyeződésnek ellenálló, UV álló. Felhordható normál, lábazati, szárító, páraáteresztő, WTA vakolatokra, betonra, ásványi és lélegző hőszigetelő rendszerekre. A VALMOR Air Flow Homlokzat és Lábazatfesték különleges összetételének köszönhetően a fal természetes légzését nem gátolja, magas nedvességtartalmú vakolatra is felvihető. Kimondottan alkalmas csapó eső elleni védelemre, lábazatok festésére. Ideális a frissen készült új falak, valamint régi épületek rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatainak bevonására. Különösen ajánlott a műemlékvédelem területén, a külső illetve belső felújítási munkálatokhoz. A meglévő homlokzati vakolatok struktúráját megtartva könnyen felhordható. MSZ EN 1062-3:2009 szerint magas víz áteresztésű, MSZ EN ISO 77832:2000 szerint magas vízgőz áteresztő képességű.

Előkészítés: Frissen vakolt falak esetén, a 28 nap kötési idő letelte után páraáteresztő glettelő anyaggal simítsuk le a felületet. (NE használjon gipsz alapú glettet, helyette válasszon meszes, vagy fehér cement bázisút.) Régebben már felületkezelt falak esetében a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le! Rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatoknál, a régi vakolatot távolítsuk el maradéktalanul, majd vakoljuk újra páraáteresztő vakolatrendszerrel. Alapozáshoz minden esetben használja a VALMOR AIR FLOW LÉLEGZŐ MÉLYALAPOZÓ 1:1 arányban vízzel hígított elegyét. A festék megtapad az előzetesen már festett diszperziós, meszes, szilikát felületeken. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése, különösen a hidrofóbizált, illetve szilikon kötésű felületek esetén.

Felhasználás: A festést csak +10 °C felett végezzük! A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel és szórással. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel. Kőporos, erősen nedvszívó, porózus felületek esetén az első réteg festéket maximum 20% vízzel hígítsuk. Korábban festett felületek esetén 10%-os hígítást ajánlunk. Az első réteg felvitele után hagyjuk azt átszáradni, majd a fedőfestést 5 - 10% víz hozzáadásával végezzük! Felhordásnál ügyeljen arra, hogy a kiadósságnál meghatározott mennyiség kerüljön fel a felületre. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról.

Fényesség: matt

Kiszerelések: 1, 15, 4, 8

Kiszerelés egység: l

Színek:

Lábazatfesték fehér
Lábazatfesték barna
Lábazatfesték középbarna
Lábazatfesték vörös
Lábazatfesték szürke
Lábazatfesték antracit
Lábazatfesték terrakotta
Lábazatfesték zöld

Színezés: Pasztellszínekre, gépi és kézi pasztákkal max. 3% pasztamennyiséggel

Kiadósság: 5 m2/liter alapozás + két réteg, glettelt minőségű felület esetén

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: 4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a fal magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: emulzió, pigmentek, töltőanyagok, adalékok

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap