VALMOR - A FALRA

VALMOR AIR FLOW Fixatív Felületkezelő

A VALMOR AIR FLOW Fixatív Felületkezelő, egy kálium szilikát oldat, amely ásványi kötésű, porozitással rendelkező felületek fixálására, portalanítására és kopásállóság javításra alkalmazható, kül- és beltérben. Felhasználható gyenge szilárdságú cementkötésű aljzatok vagy cementkötésű esztrichek szilárdságának megnöveléséhez, ezek impregnálásához, felporzás elleni alapozáshoz is. Kötése során vízoldhatatlan mikrokristályok keletkeznek melyek "folyékony cementként" megerősítik a kezelt felületet. Az impregnált felület megőrzi annak vízgőz áteresztő képességét. Fára való alkalmazás előnye lehet a kálium vízüveg ismert tűzgátló és rovarkártevők elleni tulajdonsága, viszont a fát elszínezheti a lúgos kémhatása miatt. Önmagában használva színtelen impregnálószer, de színezett fallazúrként is felhasználható. A fixatív színezéshez használjon lúgálló porpigmenteket (vasoxid pigmentek, krómoxid zöld, kobaltkék stb.) melyeket maximum 1%-ban szabad belekeverni.
Egységár:
2 290 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1 l
színtelen
2 290 Ft

Alkalmazás: A VALMOR AIR FLOW Fixatív Felületkezelő, egy kálium szilikát oldat, amely ásványi kötésű, porozitással rendelkező felületek fixálására, portalanítására és kopásállóság javításra alkalmazható, kül- és beltérben. Felhasználható gyenge szilárdságú cementkötésű aljzatok vagy cementkötésű esztrichek szilárdságának megnöveléséhez, ezek impregnálásához, felporzás elleni alapozáshoz is. Kötése során vízoldhatatlan mikrokristályok keletkeznek melyek „folyékony cementként” megerősítik a kezelt felületet. Az impregnált felület megőrzi annak vízgőz áteresztő képességét. Fára való alkalmazás előnye lehet a kálium vízüveg ismert tüzgátló és rovarkártevők elleni tulajdonsága, viszont a fát elszínezheti a lúgos kémhatása miatt. Önmagában használva színtelen impregnálószer, de színezett fallazúrként is felhasználható. A fixatív színezéshez használjon lúgálló porpigmenteket (vasoxid pigmentek, krómoxid zöld, kobaltkék stb.) melyeket maximum 1%-ban szabad belekeverni.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, portalanítsuk le. A fixatív megtámadja az üveget és a fémeket, ezeket takarással védeni kell.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C feletti hőmérsékleten kezdjük meg. A VALMOR AIR FLOW Fixatív Felületkezelőt NEM szabad hígítani! Felhordáshoz használhatunk ecsetet, hengert, kefét és szivacsot. Lehetőség szerint 1 maximum 2 rétegben hordjuk fel. A beszínezett fixatívot fel kell használni. A termék felhasználásának megkezdése előtt, kérjük, töltse le és olvassa el a műszaki és biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: matt

Kiszerelések: 1

Kiszerelés egység: l

Színek:

színtelen

Színezés: Lúgálló porpigmentekkel 1% erejéig

Kiadósság: 7-10 m2 / liter egy rétegben

Javasolt rétegszám: 1-2 réteg

Átfesthetőségi idő: 24 óra

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Nem szükséges, vízzel lehet

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 2 évig.

Összetétel: kálium szilikát oldat

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap