VALMOR - A FALRA

VALMOR AIR FLOW Lélegző Beltéri Falfesték

Ideális a frissen készült új falak, valamint régi épületek rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatainak bevonására.
1liter pára/nap/m2
Egységár:
8 630 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 5 l 10 l
fehér
8 630 Ft 15 440 Ft

Alkalmazás: A VALMOR Air Flow Lélegző Beltéri Falfesték egy kimagaslóan magas páraáteresztő képességgel rendelkező, környezetkímélő, hófehér, jó fedőképességű, diszperziós jellegű falfesték. Normál, lábazati, szárító, páraáteresztő alapvakolaton, betonon, dekoratív matt és garantáltan lélegző és száraz, dörzsálló felületet biztosít. A VALMOR Air Flow különleges összetételének köszönhetően légáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja, sőt még 35%-os nedvességtartalmú vakolatra is felvihető. Ideális a frissen készült új falak, valamint régi épületek rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatainak bevonására, de használható gipszkartonra vagy korábban diszperziós festékkel festett felületekre is. Azonnali és tartós megoldást szeretne a hőhíd okán kialakult falpenésszel szemben, akkor használják a VALMOR AIR FLOW Hőtükör-Festéket.

Előkészítés: Új építésű, vakolt falak esetén, a 28 nap kötési idő letelte után páraáteresztő glettelő anyaggal (NE használjon gipsz alapú glettet, helyette válasszon meszes vagy fehér cement bázisút.) simítsuk le a felületet. Régebben már felületkezelt falak esetében a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le! Rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatoknál, a régi vakolatot távolítsuk el maradéktalanul, majd vakoljuk újra páraáteresztő alapvakolattal úgy, hogy ne használjon simításhoz glettelő anyagot. Alapozáshoz minden esetben használja a VALMOR AIR FLOW LÉLEGZŐ MÉLYALAPOZÓ 1:1 arányban vízzel hígított elegyét. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: A festést csak +10 °C felett végezzük! A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel és szórással. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel, hígításképpen maximum 10%-ban vizet adhatunk hozzá. Az első réteg felvitele után hagyjuk azt átszáradni, majd a fedőfestést max. 5% víz hozzáadásával végezzük! Felhordásnál kérjük ügyeljen arra, hogy a kiadósságnál meghatározott mennyiség kerüljön fel a felületre. A termék felhasználásának megkezdése előtt, kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról.

Fényesség: matt

Kiszerelések: 10, 5

Kiszerelés egység: l

Színek:

fehér

Színezés: Pasztellszínekre, gépi és kézi pasztákkal max. 1% pasztamennyiséggel

Anyagszükséglet: 4-5 m2/liter alapozás + két réteg, fehér, glettelt minőségű felület esetén

Kiadósság: 4-5 m2/liter alapozás + két réteg, fehér, glettelt minőségű felület esetén

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: (25 °C-on): 4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a fal magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: emulzió, pigmentek, töltőanyagok, adalékok

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap