VALMOR - A FALRA

VALMOR Biztonságos Padló- és Jelölő Festék

Targoncázható
Gyorsan szárad
Vegyszerálló
Egységár:
8 430 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 0.75 l 2.5 l 5 l 20 l
Biztonságos fekete
8 430 Ft 27 620 Ft 53 800 Ft 208 020 Ft
Biztonságos szürke
8 430 Ft 27 620 Ft 53 800 Ft 208 020 Ft
Biztonságos sárga
8 430 Ft 27 620 Ft 53 800 Ft 208 020 Ft
Biztonságos fehér
8 430 Ft 27 620 Ft 53 800 Ft 208 020 Ft
TR bázis
8 430 Ft 27 620 Ft 53 800 Ft 208 020 Ft

Alkalmazás: A VALMOR Biztonságos Padló- és Jelölőfesték egy klórkaucsuk tartalmú, egykomponensű festék. Ipari igénybevételnek kitehető MSZ EN 1504-2:2005 szabvány szerint TARGONCÁZHATÓ felületet biztosít. A kezelt felület tartósan ellenáll a víz, UV-sugárzás, vegyi anyagok, híg savoldat, híg lúgoldat, sóoldat, benzin, olaj, fékolaj, akkumulátorsav hatásaival szemben. Járó- és oldalfelületekre, fém, beton, térkő és minden ásványi eredetű felületre (nem nedvszívókra is) felhordható, kül- és beltérben egyaránt. A bevonat mechanikai sérülés esetén könnyen javítható, mert speciális összetételének köszönhetően képes a már meglévő, megszilárdult saját bevonatával olyan felületi reakcióba lépni, melynek eredményeként a rétegek összeforrnak. Alkalmas lépcsők, járdák, rakodórámpák, raktárak, műhelyek, üzlethelyiségek, irodák, folyosók, garázsok teljes felületének védelmére. Közlekedési útvonalak, útjelzések, parkolóhelyek, sportpályák, veszélyt jelző zónák kialakítására, ipari és lakossági környezetben egyaránt használható. A bevonat biztonságos, matt, nem csúszik, mert finom kvarclisztet tartalmaz. Amennyiben az intenzív igénybevételhez érdes, csúszásmentes vagy könnyen tisztítható bevonat az igénye, kérem, keresse a www.festekbazis.hu oldalon szaktanácsadóinkat, mert egyedi megoldásokat is kínálunk.

Előkészítés: Távolítsuk el maradéktalanul a laza pergő részeket, régi bevonatokat, szennyeződéseket, az esetleges hibákat nagy szilárdságú járófelület javító anyaggal szüntessük meg! Zsírtalanításhoz használjunk COROR Aromás hígítót, vízkő eltávolításhoz savat (ecetsav). A rozsdamentes fémek felületét zsírtalanítsuk le és dörzspapírral érdesítsük meg! Az acélfelületeket COROR Rapid Korróziógátló Alapozó bevonattal védjük! Az aljzat legyen szilárd, nem porlódó, nem felkarcolható, nyomószilárdsága minimum C20-minőségű. A festéket csak megfelelő vízszigeteléssel ellátott és max. 10%-os nedvességtartalmú aljzatokra hordjuk fel! A nem nedvszívó felületek előzetes érdesítés után alapozást nem igényelnek. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt próbafestés elvégzése. Nagy hőingadozásnak kitett fémfelületekre nem javasoljuk, mert a festékbevonat rideg. Növényi és állati zsiradékokkal tartósan érintkezve a kopásállóság csökken.

Felhasználás: A festést csak +5°C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet. Ne dolgozzunk esőben vagy tűző nyári napsütésben! A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel, megfelelő szóróberendezéssel. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel. A nedvszívó felületek alapozását 20% aromás hígító hozzáadásával, intenzív ecsetelésével végezzük! Az első réteg felvitele előtt a terméket aromás hígítóval hígíthatjuk a felhordási konzisztencia eléréséig. A második réteg esetén nem szükséges hígítani. Aszfaltozott felületek festésénél az aromás hígító megoldhatja a felületet. Határozott mozdulatokkal visszanyúlás nélkül festendő. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: matt

Kiszerelések: 0.75, 2.5, 20, 5

Kiszerelés egység: l

Színek:

Biztonságos fekete
Biztonságos fehér
Biztonságos sárga
Biztonságos szürke
TR bázis

Színezés: Kérjük, keresse a www.festekbazis.hu oldalon szaktanácsadóinkat, mert egyedi megoldásokat is kínálunk.

Anyagszükséglet: 3 m2/liter alapozás + két réteg, glettelt minőségű felület esetén

Kiadósság: 3 m2/liter alapozás+ két réteg, glettelt minőségű felület esetén

Javasolt rétegszám: 2-3 réteg

Átfesthetőségi idő: 1 óra – lépésálló

Terhelhetőségi idő: Gépjárművel, intenzív használatra 1-2 nap után vehető igénybe. Kémiai ellenállóság 1 hét.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: aromás hígítóval

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 3 év

Összetétel: gyanta, pigment, töltőanyag, oldószer

Műszaki adatlap