VALMOR - A FALRA

VALMOR AIR FLOW Kenhető Hőtükör

Meleg érzet
Hőhíd csökkentő
Penész ellen
Egységár:
26 190 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1.7 l 3.4 l
fehér
26 190 Ft 52 380 Ft

Alkalmazás: A VALMOR Kenhető Hőtükör egy mikroméretű kerámiagömböket tartalmazó, speciális összetételű glettelhető anyag. A kerámiagömbök belsejében vákuum van, amely a legjobb hővezetést gátló közeg. A VALMOR Kenhető Hőtükör hatékonysága a rétegvastagságon múlik, ezért javasolt a 1,5 mm vastagság felhordása. Ennél a rétegvastagságnál már jelentős fűtés megtakarítással számolhatunk. További érzékelhető változást hozhat lakókörnyezetünkben a VALMOR Kenhető Hőtükör használata:

• azonnali és tartós megoldást nyújt a hőhíd okán kialakult falpenésszel szemben
• csökkenti a hőveszteséget a falakon és a mennyezeten keresztül
• megszünteti a falak hideg érzetét – komfortosabbá válik a lakókörnyezet
• egyenletesebb hőeloszlású falon a páralecsapódás mértéke csökken
• nem gátolja a falak lélegzését

Felhasználható célzott felületekre, hőhidak utólagos kezelésére és a teljes épület belső és külső hővédelmére egyaránt. Alkalmazható nyílászárók áthidalóinál, sarkoknál, koszorúk mentén, pincefödémeknél, padlózat és falazat csatlakozásánál, radiátorok mögötti felületeknél és mindenhol, ahol úgy érezzük, hogy „húz” a fal (sugározza a hideget). Fémszerkezetekre is felhordható Coror Rapid Korróziógátló alapozó használatát követően.

Előkészítés: Új építésű, vakolt falak esetén, a 28 nap kötési idő letelte után simítsuk le a felületet. Régebben már felületkezelt falak esetében a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros, penészes szennyeződéseket tisztítsuk le! Rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatoknál, a régi vakolatot távolítsuk el maradéktalanul, majd vakoljuk újra páraáteresztő alapvakolattal úgy, hogy ne használjon simításhoz gipszalapú glettelő anyagot. Alapozáshoz minden esetben használja a VALMOR Air Flow lélegző alapozó 1:1 arányban vízzel hígított elegyét. A glettelési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próba elvégzése.

Felhasználás: A Valmor Kenhető Hőtükör glettelését bel- és kültérben csak +10 °C felett végezzük! Csomómentes összekeverés érdekében mindig a sűrűbb anyagot hígítjuk apránként. Felhordást 1-2 rétegben végezzük el műanyag glettelő szerszámmal. A rétegek között hagyjuk átszáradni az anyagot. Sima felületet a következő képpen alakíthatunk ki: hagyjuk meghúzni az utolsó réteget, majd ezt követőan nedvesítsük be és húzzuk simára. A felületet megcsiszolni TILOS.

Fényesség: matt

Kiszerelések: 1.7, 3.4

Kiszerelés egység: l

Színek:

fehér

Szemcseméret: 0,01 - 0,1mm

Javasolt rétegvastagság: 1,5 mm

Színezés: Kötőanyag nélküli kézi és gépi színező tintákkal, 3-5 % mennyiséggel

Anyagszükséglet: 1,5mm rétegvastagság esetén 0,66 liter/m2

Kiadósság: 1m2 felületre 1mm vastagságban 1liter Kenhető Hőtükör szükséges

Átfesthetőségi idő: (25 °C–on): 8 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: Napfénytől védett fedett helyen 5-25 °C-on tárolva a gyártástól számított 2 év.

Összetétel: víz, hőátadást akadályozó kerámia adalék, kötőanyag, pigmentek

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap