VALMOR - A FALRA

VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés

Vízálló
Vízzáró
Párazáró
UV álló
Tartósan rugalmas
Lépésálló
Szinte minden felületre
Egységár:
5 790 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1 kg 5 kg 10 kg
Aquatech világosszürke
5 790 Ft 26 520 Ft 50 290 Ft
Aquatech fehér
5 790 Ft 26 520 Ft 50 290 Ft

Alkalmazás: VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés egy vízbázisú termék, mely a felhordást és a száradást követően vízálló, vízzáró, párazáró, UV-álló, enyhén sav- és lúgálló, jól tisztítható, nedves dörzsálló tulajdonsággal rendelkezik. Tartósan rugalmas -30 °C-ig, így a hőterhelésnek kitett különböző anyagok eltérő dilatációs méretváltozását is képes követni. A szigetelt felület korlátozottan járható, de nem fokozott gyalogos igénybevételre tervezett. A bevonat erősítésére a sarkokban, repedéseken, illetve nagy összefüggő felületeken hézag- és sarokerősítő szalag, illetve üvegfátyol fólia használható a még nedves alapozó, vagy első rétegbe kompozit erősítő anyagként bedolgozva. Fagyálló, flexibilis ragasztó és fugázó anyagok használatával az erősített bevonat közvetlenül burkolható. Alkalmas lapostetők önálló vízzáró szigetelésére, meglévő bitumenes, PUR, EPDM gumiszigetelések, ponyvák, napernyők, kerti sátrak stb., felújítására, UV-védelmére és hőterhelésének csökkentésére. Szinte mindenfajta építőanyagra kiválóan tapad, így az épület bármely pontját megvédhetjük annak pozitív oldala felől érkező nedvességgel szemben.
Kül- és beltérben felhordható: betonra, kerámiára, cserépre, üvegre, csempére,
zsindelyre, OSB-re, bádogra, festett és porszórt lemezekre, színesfémekre, műanyagokra, fóliákra, szigetelő lemezekre, polikarbonátra, palára, fára, Betonypra (CK lap), EPS és XPS lemezekre, kövekre, téglákra, szürke és nemes vakolatokra, cementes és diszperziós ragasztókra. Szakszerű felhordás esetén élettartama meghaladja a 10 évet. Állandó víz alatti felhasználásra nem javasoljuk, erre a célra a COROR Klórkaucsuk bevonat javasolt. Elöregedett, összerepedezett, vízáteresztő bitumenes felületek esetében csak ideiglenes megoldást nyújt.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le! A nedvszívó képességgel nem rendelkező felületeket csiszolással érdesítsük! A rozsdás szögeket, acél elemeket először COROR Rapid Korróziógátló Alapozóval kezeljük! Az alapozást 15%-ban vízzel hígított VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigeteléssel, egyenletes rétegben, telítődésig felhordva, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük! Az átfestés 10 óra elteltével (a száradás után) történhet meg. A repedések, hézagok (maximum 0,5 cm széles/mély) tömítését, illetve a hajlatok megerősítését a következő eljárással végezzük: 1 kg alaposan felkevert VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigeteléshez folyamatosan adagoljunk hozzá 0,5-1,0 kg száraz homokot vagy por alakú csemperagasztót, amíg egy sűrű glettelhető masszát nem kapunk, melyet egyenletesen kenjünk a hézagokba, majd simítsuk le! A repedések és sarkok bevonásánál használjunk hézagerősítő szalagot. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25°C lehet! A munkálatokat végezhetjük ecsettel, hengerrel, megfelelő szóróberendezéssel. A vödör tartalmát keverőgéppel alaposan keverjük fel! Az első rétegre szánt mennyiséget hígítsuk meg, maximum 15% víz hozzáadásával. Egyenletes rétegben, folyamatos ecsetelő mozdulatokkal fessük le a felületet! Az első réteg felvitele után hagyjunk legalább 10 óra száradási időt, amíg az járható nem lesz! A fedőbevonatot kb. 10% víz hozzáadásával hígítsuk, ezt követően– ügyelve a tökéletes szigetelés elvárásaira – hordjuk fel a felületre! Alacsony lejtésű, tartós vízterhelésnek, valamint nagy hőtágulásnak kitett felültre 1 kg/m2 (hígítatlan) kenhető szigetelést kell felhordani 3 rétegben. A bevonat repedésáthidaló képessége a rétegvastaggal arányos mértékben növekszik. A termék felhasználásának megkezdése előtt, kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyem-matt

Kiszerelések: 1, 10, 5

Színek:

Aquatech fehér
Aquatech világosszürke

Kiadósság: 1-4 m2 /kg, 2-3 rétegben

Javasolt rétegszám: 2-3 réteg

Átfesthetőségi idő: (25 °C-on): 10 óra, végső kötési idő max. 1 hét – az időjárás függvényében

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: speciális kötőanyag, töltőanyagok, adalékanyagok

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap