Warning: Division by zero in /var/vhost/siteset.hu/concrete-5.5.2/packages/etalon_gyartas/models/sales.php on line 95

Warning: Division by zero in /var/vhost/siteset.hu/concrete-5.5.2/packages/etalon_gyartas/models/sales.php on line 95
FACTOR Pergola Kültéri Fafesték | Festék Bázis Zrt.

Termékeink

FACTOR Pergola Kültéri Fafesték

Már meguntad a folytonos lazúrozást?
Szeretnéd meghagyni a fa természetes szépségét?
A felületen rugalmas, gumis tapintású filmet képez, követi a faszerkezetek mozgását, nem reped meg.
A színezésére használt pigmentek a természetben előforduló szervetlen ásványi oxidok, melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.
Az MSZ EN 13300:2001 szabvány szerinti legmagasabb I. osztályba sorolt nedves dörzsállósággal rendelkezik.
Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.
Hol és Mennyiért?

Alkalmazás: A FACTOR Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad a régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Alkalmas minden hazánkban előforduló puha és keményfa festésére. A juhar színt színfordítóként használva és FACTOR Aqua Akril Vastaglazúrral átfestve a sötét színű felületeket tetszőleges világosabb színekre festhetők. A FACTOR Pergola Fafesték speciális monomer összetételű kopolimer emulziójának köszönhetően akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít.

• A felületen rugalmas, gumis tapintású filmet képez, követi a faszerkezetek mozgását, nem reped meg.

• A színezésére használt pigmentek a természetben előforduló szervetlen ásványi oxidok, melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.

• Az MSZ EN 13300:2001 szabvány szerinti legmagasabb I. osztályba sorolt nedves dörzsállósággal rendelkezik.

• Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.

A FACTOR Pergola Fafestéket felhasználhatjuk pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák, faházak, stégek, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgy festésére. A fafelületek mellett a különböző fém szerkezeti és rögzítő elemek is átfesthetőek. Acél szerkezeti elemek esetén a COROR Rapid Korróziógátlóval alapozzuk a felületet. A beltéri bútorokat, lakkozott fényes felületeket, bútorlapokat, fóliázott felületeket a VALMOR Hídképző alapozóval kell lealapozni. A FACTOR Pergola kiváló időjárásállóságú festék, de nem teszi időjárásállóvá azokat a termékeket, amiket kimondottan beltérre terveztek.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. A festett felületeket a festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakódott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszolás nem távolítja el. A vizes bázisú festékek nem tapadnak jól a zsíros felületekhez.) A natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. A csersav tartalmú faanyagok (pl. tölgy, borovifenyő) elszínezhetik a világos árnyalatokat. A sötétebb színeknél ez kevésbé észlelhető. Izoláló alapozóként, vagy önállóan használja a 7016 Pergola fafesték fehéret. A régi faanyagokat fakonzerváló alapozóval javasolt kezelni. Ennek hiányában és új fafelület esetén 1:2 arányban vízzel hígított festékkel kell alapozni. Mártással a fa mélyebb pórusaiba is bekerül a kötőanyag és a pigmentek. A fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük a FACTOR Pergola Fafestékkel történő többszöri átfestéssel.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! A FACTOR Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre 2-3 rétegben ecsettel, hengerrel hordjuk fel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani.

A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. A Factor Pergola fafesték magas kötőanyag és alacsony töltőanyagot tartalmú, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a szükséges festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. Nyílászárók és egyéb használati tárgyak egymásra záródó felületeit egy rétegben a Factor Aqua Parkettalakkal kell bevonni. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Kiszerelések: 0.75, 1, 10, 2.5

Színek:

Pergola fehér
Pergola szürke
Pergola juhar
Pergola fenyő
Pergola aranytölgy
Pergola teak
Pergola dió
Pergola gesztenye
Pergola zöld
Pergola mahagóni
Pergola cseresznye
Pergola wenge
Pergola mandula

Teljes száradási idő: 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Színezés: Érdeklődjön az egyedi színek felől értékesítőinknél!

Anyagszükséglet: 4-5 m2/liter 2 rétegben

Kiadósság: 4-5 m2/liter 2 rétegben

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: 25 °C-on 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel

Szerszámtisztítás: Vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

GaranciaGarancia: A Festék Bázis Zrt. (továbbiakban: Gyártó) jótállást vállal a Factor Pergola Kültéri Fafestékre, a vásárlás időpontjától számított 5 évig, a Polgári Törvénykönyv fogyasztói szerződésekre vonatkozó rendelkezései alapján. Az önként vállalt jótállási idő alatt felmerülő, fogyasztói kifogás elbírálását a Gyártó kirendelt szakértői vizsgálathoz köti, mivel a termék felhasználásának körülményeire nincs rálátása.

Abban az esetben, ha a vélt minőségi kifogás a festék felbontásakor, illetve a kezdeti felhasználáskor jelentkezik, kérjük, vigye vissza a terméket a vásárlás helyszínére. Felhívjuk figyelmét, hogy a vásárlást követő, nem megfelelő tárolásból adódó károkért a Gyártó nem vállal felelősséget (pl. fagyás, túlmelegedés stb. – lásd a használati útmutatóban). Vélt színeltérés esetén kérjük, a festéket az üzletben található színmintához és a termék vonalkódján található színnévhez hasonlítani. A Factor Pergola Kültéri Fafesték felhordását kérjük, bízza szakemberre, mivel fontos a termék dobozán található használati utasítás maradéktalan betartása.

A jótállásnak nem feltétele a szakember általi kivitelezés, ám a kivitelezési hibákért a Gyártó nem vállal felelősséget. A jótállás kizárólag a megfelelően előkészített fogadó felületre, szakszerűen felhordott bevonatra vonatkozik. A jótállás csak az előírt rétegrend betartása esetén érvényes. A jótállási idő alatt a hordozó anyagban bekövetkező változásért (fa korhadás, gombásodás, fém rozsdásodás) a Gyártó felelősséggel nem tartozik. A festékbevonat elszíneződése a magas csersav/tanin tartalmú keményfák esetében előfordulhat, mely a festékbevonat élettartamát nem befolyásolja. A jótállás nem terjed ki az egymásra záródó felületek esetében előforduló hibákra.

VENNÉK BELŐLE! - IRÁNY A BOLTKERESŐ vagy a WEBÁRUHÁZ

Bővebb információkért keresse munkatársainkat!

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap