FACTOR - A fára

FACTOR Aqua Impregnáló Alapozó

Oldószermentes
Pórustömítő
Tapadásjavító
Egységár:
2 910 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 0.75 l 2.5 l
matt színtelen
2 910 Ft 8 710 Ft

Alkalmazás: A FACTOR Aqua Impregnáló Alapozó oldószermentes termék, mely alkalmas kül- és beltéri fafelületek (faház, épületasztalos ipari termék, kerti építmények, kerítés, fűrészáru, stb.) lazúrozás előtti, pórustömítő alapozására. A készítmény beszívódik a fa felszín alatti rétegébe, így fejti ki impregnáló hatását. Az alapozás hatására a fedőlazúr tapadása megnövekszik a felületen, így azt átfestve FACTOR Aqua Akril Vastaglazúrral hosszantartó esztétikai hatás érhető el.

Előkészítés: A festendő felületről távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket, régi bevonatokat, majd dörzspapírral csiszoljuk át és portalanítsuk le. Az esetleges gyantakiválásokat nitrohígítóval távolítsuk el. A lemosott részeken a hígító teljes száradása után szabad csak festeni. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! Alaposan keverjük fel, majd kezdjük meg az impregnálást. Ecseteléssel, hengerrel vagy mártott technikával, 1-2 rétegben. Újabb réteg felvitele előtt legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani, valamint finom szálirányú csiszolás javasolt. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges. A festett fa nedvességtartalma maximum 20% lehet. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: matt

Kiszerelések: 0.75, 2.5

Kiszerelés egység: l

Színek:

matt színtelen

Színezés: 12-14 m2/liter egy rétegben

Kiadósság: 12-14 m2/liter egy rétegben

Javasolt rétegszám: 1 réteg

Átfesthetőségi idő: (25 °C-on): 4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: A termék felhasználásra kész, hígítani nem szabad. Szerszámtisztítás közvetlen használat után vízzel!

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: Víz, akril-emulzió, adalékok

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap