FACTOR - A fára

FACTOR Csónaklakk

UV álló
Víztaszító
Viasztartalommal
Füdőszoba bútorokra
Kerti bútorokra
Kül- és beltérben
Egységár:
4 650 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 0.75 l 2.5 l
magasfényű színtelen
4 650 Ft 14 390 Ft

Alkalmazás: A FACTOR Csónaklakk kül- és beltérben egyaránt felhasználható oldószer bázisú különleges Alkid – Poliuretán gyanták keveréke. UV szűrőket, víztaszító viaszokat és speciális adalékanyagokat tartalmaz, így növeli a fa nedvességgel szembeni ellenállóságát és időjárásállóságát. Kültérben alkalmas édesvíznek kitett csónakok védelmére, valamint kemény és nemes fából készült kerti bútorok, teraszok, épületrészek lakkozására. Beltérben puha és keményfából készült fürdőszoba bútorok nedvesség elleni védelmére használjuk. Ne használja olyan felületeken, amelyek közvetlen érintkezésbe kerülnek élelmiszerekkel, takarmányokkal, ivóvízzel.

Előkészítés: A festendő felületről távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket, régi bevonatokat, majd dörzspapírral csiszoljuk át és portalanítsuk le! Az esetleges gyantakiválásokat és bitumen maradványokat nitro hígítóval távolítsuk el! A lemosott részeken a hígító teljes száradása után szabad csak festeni. A festett fa nedvességtartalma maximum 10% lehet. A lakkozási munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! Távolítsuk el a lakk felületéről az esetleges bőrréteget, majd alaposan keverjük fel a terméket. Használjunk speciális lakkozó ecsetet, hengert vagy megfelelő szóróberendezést! Alapozó rétegként használjuk a FACTOR Csónaklakk 3:1 arányban lakkbenzin hígítóval készült elegyét. 5 óra elteltével 180-as finom csiszolás után kezdjük meg a felület lakkozását. Beltérben 1-2 lakkréteg, Kültérben 2-3 réteg felvitele javasolt 8 órás időközönként. Az optimális felhordási konzisztencia eléréséhez használhatunk kb. 5% mértékben hígítót. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: magasfényű

Kiszerelések: 0.75, 2.5

Kiszerelés egység: l

Színek:

magasfényű színtelen

Kiadósság: 12-14 m2/liter egy rétegben

Javasolt rétegszám: 1-3 réteg

Átfesthetőségi idő: Alapozóréteg 5 óra, rétegek közötti várakozási idő 8 óra. A száradási időt a levegő magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Terhelhetőségi idő: Víz terhelésnek kitett felület esetén 3 nap elteltével.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Lakkbenzin

Szerszámtisztítás: Lakkbenzin

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 3 év

Összetétel: Uretanizált alkydgyanta, oldószerek, adalékok

Tűzveszélyességi osztálya: UN 1263 Festék 3, III

Ajánlás: Minden évben átkenem vele a csónakom!

Műszaki adatlap