FACTOR - A fára

FACTOR Pergola Kültéri Fafesték

Már meguntad a folytonos lazúrozást?
Szeretnéd meghagyni a fa természetes szépségét?
A felületen rugalmas, gumis tapintású filmet képez, követi a faszerkezetek mozgását, nem reped meg.
A színezésére használt pigmentek a természetben előforduló szervetlen ásványi oxidok, melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.
Az MSZ EN 13300:2001 szabvány szerinti legmagasabb I. osztályba sorolt nedves dörzsállósággal rendelkezik.
Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.
Egységár:
6 270 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 0.75 l 2.5 l 10 l
Pergola zöld
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola wenge
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola dió
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola gesztenye
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola teak
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola cseresznye
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola oliva
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola szürke
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola aranytölgy
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola ezüstnyír
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola mandula
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola mahagóni
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola fenyő
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola berkenye
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola juhar
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft
Pergola fehér
6 270 Ft 18 170 Ft 68 330 Ft

Alkalmazás: A FACTOR Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad a régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Alkalmas minden hazánkban előforduló puha és keményfa festésére. A juhar színt színfordítóként használva és FACTOR Aqua Akril Vastaglazúrral átfestve a sötét színű felületeket tetszőleges világosabb színekre festhetők. A FACTOR Pergola Fafesték speciális monomer összetételű kopolimer emulziójának köszönhetően akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít.

• A felületen rugalmas, gumis tapintású filmet képez, követi a faszerkezetek mozgását, nem reped meg.

• A színezésére használt pigmentek a természetben előforduló szervetlen ásványi oxidok, melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.

• Az MSZ EN 13300:2001 szabvány szerinti legmagasabb I. osztályba sorolt nedves dörzsállósággal rendelkezik.

• Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.

A FACTOR Pergola Fafestéket felhasználhatjuk pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák, faházak, stégek, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgy festésére. A fafelületek mellett a különböző fém szerkezeti és rögzítő elemek is átfesthetőek. Acél szerkezeti elemek esetén a COROR Rapid Korróziógátlóval alapozzuk a felületet. A beltéri bútorokat, lakkozott fényes felületeket, bútorlapokat, fóliázott felületeket a VALMOR Hídképző alapozóval kell lealapozni. A FACTOR Pergola kiváló időjárásállóságú festék, de nem teszi időjárásállóvá azokat a termékeket, amiket kimondottan beltérre terveztek.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. A festett felületeket a festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakódott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszolás nem távolítja el. A vizes bázisú festékek nem tapadnak jól a zsíros felületekhez.) A natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. A Factor Pergola Fafesték páraáteresztő így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagok, savak, tanninok vagy egyéb szennyeződések a festékrétegen keresztül a festett felületre kicsapódhatnak. Ezek főleg a világos árnyalatokon észrevehetők, viszont elkerülhető ha alapozás előtt impregnáljuk a fát oldószeres fakonzerválóval. Egyéb esetekben 1:2 arányban vízzel higított festékkel kell alapozni. Ennek hiányában és új fafelület esetén 1:2 arányban vízzel hígított festékkel kell alapozni. Mártással a fa mélyebb pórusaiba is bekerül a kötőanyag és a pigmentek. A fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük a FACTOR Pergola Fafestékkel történő többszöri átfestéssel.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! A FACTOR Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre 2-3 rétegben ecsettel, hengerrel hordjuk fel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani.

A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. A Factor Pergola fafesték magas kötőanyag és alacsony töltőanyagot tartalmú, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a szükséges festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. Nyílászárók és egyéb használati tárgyak egymásra záródó felületeit egy rétegben a Factor Aqua Parkettalakkal kell bevonni. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Kiszerelések: 0.75, 10, 2.5

Kiszerelés egység: l

Színek:

Pergola fehér
Pergola szürke
Pergola juhar
Pergola fenyő
Pergola aranytölgy
Pergola teak
Pergola dió
Pergola gesztenye
Pergola zöld
Pergola mahagóni
Pergola cseresznye
Pergola wenge
Pergola mandula
Pergola oliva
Pergola ezüstnyír
Pergola berkenye

Teljes száradási idő: 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Színezés: Érdeklődjön az egyedi színek felől értékesítőinknél!

Anyagszükséglet: 4-5 m2/liter 2 rétegben

Kiadósság: 4-5 m2/liter 2 rétegben

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: 25 °C-on 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel

Szerszámtisztítás: Vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Garancia: A Festék Bázis Zrt. (továbbiakban: Gyártó) jótállást vállal a Factor Pergola Kültéri Fafestékre, a vásárlás időpontjától számított 5 évig, a Polgári Törvénykönyv fogyasztói szerződésekre vonatkozó rendelkezései alapján. Az önként vállalt jótállási idő alatt felmerülő, fogyasztói kifogás elbírálását a Gyártó kirendelt szakértői vizsgálathoz köti, mivel a termék felhasználásának körülményeire nincs rálátása.

Abban az esetben, ha a vélt minőségi kifogás a festék felbontásakor, illetve a kezdeti felhasználáskor jelentkezik, kérjük, vigye vissza a terméket a vásárlás helyszínére. Felhívjuk figyelmét, hogy a vásárlást követő, nem megfelelő tárolásból adódó károkért a Gyártó nem vállal felelősséget (pl. fagyás, túlmelegedés stb. – lásd a használati útmutatóban). Vélt színeltérés esetén kérjük, a festéket az üzletben található színmintához és a termék vonalkódján található színnévhez hasonlítani. A Factor Pergola Kültéri Fafesték felhordását kérjük, bízza szakemberre, mivel fontos a termék dobozán található használati utasítás maradéktalan betartása.

A jótállásnak nem feltétele a szakember általi kivitelezés, ám a kivitelezési hibákért a Gyártó nem vállal felelősséget. A jótállás kizárólag a megfelelően előkészített fogadó felületre, szakszerűen felhordott bevonatra vonatkozik. A jótállás csak az előírt rétegrend betartása esetén érvényes. A jótállási idő alatt a hordozó anyagban bekövetkező változásért (fa korhadás, gombásodás, fém rozsdásodás) a Gyártó felelősséggel nem tartozik. A festékbevonat elszíneződése a magas csersav/tanin tartalmú keményfák esetében előfordulhat, mely a festékbevonat élettartamát nem befolyásolja. A jótállás nem terjed ki az egymásra záródó felületek esetében előforduló hibákra.

Műszaki adatlap Biztonsági adatlap