Termékeink

Vevővélemény

A Rapid Zománcotok nagyon jó termék. Gyorsan szárad így nem folyik meg, de mégis van idő kidolgozni. Szép fehér és jó a fénye is. Délelőtt lefestettem vele egy fenyő ajtót majd délután felcsiszoltam és mégegyszer lefestettem. Ha tehetem mindig ezt fogom venni.

K. A. Festő Mester, Szeged

Jól terül, takar, húsos, gyorsan szárad, olyan szép a felület, mintha por-szórt lenne.

Az első két felhasználó

COROR Rapid Zománcfesték

3 in 1
KÖZVETLENÜL A ROZSDÁRA
KÜLÖN ALAPOZÁST NEM IGÉNYEL
SZÍNES ÉS KÖNNYŰFÉMEKRE IS
HIDEGBEN IS SZÁRAD
SELYEMFÉNYŰ
Hol és Mennyiért?

Alkalmazás: A COROR Rapid Zománc egy korróziógátló alapozó és fedőfesték egyben, mely kül- és beltérben, ipari és városi környezetben egyaránt felhasználható fémfelületek festésére. Könnyen kezelhető, gyorsan száradó, kiváló fedőképességű, cseppmentes festék. A védeni kívánt felület lehet: acél, kovácsoltvas, alumínium, horganyzott acél, nikkelezett acél, műanyag, réz, OSB, fa, zománcozott felület, jól tapadó rozsda, beton és vakolat. Rozsdára festés esetén minimum 2-3 réteg felhordása kötelező. Az így kialakított felület szép sima, selyemfényű, esztétikus megjelenésű. Uretanizált alkid kötőanyagának köszönhetően kiváló minőségű, rugalmas, tartós bevonatot ad és az így képződött festékréteg szinte minden felülethez jól tapad. A megszilárdult bevonat UV sugárzás álló, tartósan vízlepergető, így erős védelmet biztosít az időjárás viszontagságaival szemben. Felhasználható C3-as kategóriába sorolt (jelentős korróziónak kitett) valamint savas, sós, lúgos páraterhelésű csarnokok, műhelyek, felületeinek védelmére. Festhetőek a következő tárgyak: kapu, kerítés, korlát, kerti bútor, csatorna, cső, zártszelvény stb.

Előkészítés: A festendő felületről távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket vagy a régi bevonatokat és a pergő rozsdát. Régi bevonatokhoz használjuk a COROR Rapid Festéklemarót! Rozsdaátalakítók használata nem javasolt. Oxidálódott régi alumínium és horganyzott felületek zsírtalanítás után közvetlenül festhetők, az új, még fényes felületek előzetes érdesítés után átvonhatók. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt az intenzív felkeverés és a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: A COROR Rapid Zománc felhasználásánál kérjük, tartsa be a festéssel kapcsolatos ismereteket, hogy az Ön által kezelt felület tökéletes minőségű legyen. Fokozottan ügyeljünk az élek és sarkok megfelelő rétegvastagságú bevonatolására. A munkálatokat csak 5–30 °C között végezze! 5-7 éves élettartam is elérhető a fémfelületek védelmében, megfelelő kivitelezés esetén: COROR Rapid Korróziógátló alapozó 2x40 mikron + COROR Rapid Zománc 2x40 mikron száraz rétegvastagság esetén. Felhordható ecsettel, hengerrel és megfelelő szóró berendezéssel. A bevonat végleges fényessége kb. 2 hét alatt fejlődik ki. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le és olvassa el a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Kiszerelések: 0.25, 0.75, 10, 2.5, 20, 5

Színek:

Rapid fehér
Rapid fekete Ral 9005
Rapid bézs Ral 1015
Rapid piros Ral 3020
Rapid szürke Ral 7035
Rapid zöld Ral 6001
Rapid bazaltszürke
Rapid sötétszürke
TR bázis
Rapid antracit Ral 7016
Rapid földbarna
Rapid csokoládébarna
Rapid cinksárga
Rapid oxidvörös
Rapid zöld ral 6005
Rapid ezüst Ral 9006
Rapid kovácsoltvas fekete
Rapid matt fekete

Teljes száradási idő: 30 perc porszáraz, 2 óra száraz. A száradási időt és a bevonat keménységét a levegő páratartalma jelentősen módosíthatja.

Színezés: Egyedi RAL színek felől érdeklődjön http://festekbazis.hu/munkatársaink oldalon.

Anyagszükséglet: 9-11 m2/liter egy rétegben

Kiadósság: 9-11 m2/liter egy rétegben

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: 25 °C-on 30 perc porszáraz, 2 óra száraz. A száradási időt és a bevonat keménységét a levegő páratartalma jelentősen módosíthatja.

Terhelhetőségi idő: Színek: fehér, Ral 9006 ezüst, Ral 7035 szürke, bazaltszürke, Ral 7016 antracit, kovácsoltvas fekete, Ral 9005 fekete, Ral 9005 matt fekete, Ral 1015 bézs, föld barna, csokoládé barna, oxid vörös, Ra

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: lakkbenzin vagy nitro vagy aromás hígítóval

Szerszámtisztítás: lakkbenzin vagy nitro vagy aromás hígítóval

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 3 év

Összetétel: Gyanta, pigment, töltőanyag, adalékanyag, oldószer

VENNÉK BELŐLE! - IRÁNY A BOLTKERESŐ vagy a WEBÁRUHÁZ

Bővebb információkért keresse munkatársainkat!

Műszaki adatlap