7016

7016 Fehér Pergola Fafesték

A 7016 Pergola Fafesték Fehér (1liter és 2,5liter) kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgáló festék. Védi a fafelületet a festés utáni tannin (csersav) átütéstől. Kiváltképp alkalmas a korábban lazúrozott, pácolt fafelületek fedőfestésére. Még festettlen fának a struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta kül- és beltéri fa használati tárgyak fedő festésére. A 7016 Pergola fafesték fehér színben, használható beltéri bútorok, lambériák és falfelületek izoláló festékeként is, és alapozóként is (tannin, nikotin, enyhe korom szennyeződés, víz beázás, stb.)
Egységár:
9 390 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1 l 2.5 l
fehér
9 390 Ft 22 860 Ft

Alkalmazás: A 7016 Pergola Fafesték Fehér kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgáló festék. Fehér színben jelentős izoláló hatással rendelkezik. Kiválóan alkalmas tannin záró alapozónak, minimum 120 mikron rétegvastagságban. Védi a fafelületet a festés utáni tannin (csersav) átütéstől. Kiváltképp alkalmas a korábban lazúrozott, pácolt fafelületek fedőfestésére. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Speciális emulziójának köszönhetően rugalmas filmet képez a felületen, amely a faszerkezetek mozgását követi, de nem reped meg. Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fába lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, ezért a festék nem pereg le. 7016 Pergola Fafestéket felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta kül- és beltéri fa használati tárgyak fedő festésére. A 7016 Pergola fafesték fehér színben, használható beltéri bútorok, lambériák és falfelületek izoláló festékeként is, és alapozóként is (tannin, nikotin, enyhe korom szennyeződés, víz beázás, stb.). Könnyen átfesthető vizes bázisú fedőfestékekkel.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakodott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja). Natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk, majd alapozását 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük el. A 7016 Pergola Fafesték tanninzáró így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagokat vagy egyéb szennyeződéseket a festékréteg izolálja.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! 7016 Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel. Záróalapozóként használva 2 réteg felhordása javasolt 120mikron szárazráteg vastagságban ~ 6m2/liter anyagmennyiség kerüljön fel a felületre. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le, és olvassa el a Műszaki- és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Kiszerelések: 1, 2.5

Színek:

fehér

Teljes száradási idő: 4 óra

Javasolt rétegvastagság: Kiválóan alkalmas tanin záró alapozónak, minimum 120 mikron rétegvastagságban.

Anyagszükséglet: 4-5 m2/liter, 2 rétegben

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Alapozás: 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával

Szerszámtisztítás: Vízzel

Összetétel: Víz, kötőanyag, töltőanyag, pigmentek, adalékanyagok.

Műszaki adatlap