7016

7016 Fehér Pergola Fafesték

A 7016 Fehér Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgáló festék, mely jelentős izoláló hatással rendelkezik. Kiváltképp alkalmas a korábban lazúrozott, pácolt fafelületek fedőfestésére. Még festettlen fának a struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta kül- és beltéri fa használati tárgyak fedő festésére. A 7016 Pergola fafesték fehér színben, használható beltéri bútorok, lambériák és falfelületek izoláló festékeként is, és alapozóként is (tannin, nikotin, enyhe korom szennyeződés, víz beázás, stb.)
Egységár:
9 390 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1 l 2.5 l
fehér
9 390 Ft 22 860 Ft

Alkalmazás: A 7016 Fehér Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgáló festék, mely jelentős izoláló hatással rendelkezik. 120 mikron száraz rétegvastagság (2-3 nedves réteg) felett nagymértékben meggátolja, megszünteti a csersav által előidézett elszineződést. Kiváltképp alkalmas a korábban lazúrozott, pácolt fafelületek fedőfestésére. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. 7016 Pergola Fafestéket felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta kül- és beltéri fa használati tárgyak fedő festésére. A 7016 Pergola fafesték fehér színben, használható beltéri bútorok, lambériák és falfelületek izoláló festékeként is, és alapozóként is (tannin, nikotin, enyhe korom szennyeződés, víz beázás, stb.). Könnyen átfesthető vizes bázisú fedőfestékekkel.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakodott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja). Natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk, majd alapozását 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük el.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! 7016 Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel. Záróalapozóként használva 2 réteg felhordása javasolt 120 mikron száraz rétegvastagságban ~ 2,5dl/m2 anyagmennyiség felhordása szükséges. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5-10% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le, és olvassa el a Műszaki- és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Kiszerelések: 1, 2.5

Kiszerelés egység: l

Színek:

fehér

Teljes száradási idő: 4 óra

Javasolt rétegvastagság: 120 mikron száraz rétegvastagság

Anyagszükséglet: 4-5 m2/liter, 2 rétegben

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőségi idő: 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Alapozás: 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával

Szerszámtisztítás: Vízzel

Összetétel: Víz, kötőanyag, töltőanyag, pigmentek, adalékanyagok.

Műszaki adatlap